Tjejkväll och Muminspelet

 
I lördags var jag på tjejkväll med dessa fina.
 
 
Fem favoritbrudar och en söt Snickers-katt. <3
 
 
Tesso bjöd på massa godsaker och vi åt tills vi nästan sprack.
 
 
Vad sägs om pulled pork-tortillas till huvudrätt och cheesecake till efterrätt? Lyxigt värre!
 
 
Sedan pratade vi om allt mellan himmel och jord och spelade världens bästa spel - Muminspelet - långt in på småtimmarna.
 
 
Muminspelet går ut på att man ska hitta nyckeln till Muminmammans syltkällare och ta sig tillbaka till Muminhuset med den. Tove Jansson och hennes bror Lasse Jansson skapade det ursprungliga spelet redan på 50-talet och i och med Toves 100-årsjubileum har det nyligen kommit ut i en ny upplaga. Illustrationerna på spelbrädet är helt fantastiskt finurliga och så finns det en massa små Muminhistorier på uppgiftskorten som man får ibland.
 
 
En gång var jag till exempel tvungen att börja om från Muminhuset eftersom jag fick ett kort där det stod att Klippdassen höll på att äta upp salsmöblemanget. <3
 
 
Jag måste helt klart skaffa det här spelet åt mig själv också. Det är så pass snyggt att man till och med kunde rama in det och sedan bara ta ner det från väggen när man ska spela.
#1 - Jessica

Mysigt! =)

Svar: Jaa, både själva kvällen och spelet var riktigt mysigt! :)
TIDSTJUVEN

#2 - Ida

Åh, vad härligt!
Jag kan hålla med om att Muminspelet verkligen är superfint. Nog det bästa spelet jag har. Hade tur och fick det på rea på Moomin shop för några år sedan.

#3 - Daniela

Haha :D en sak som inte alls hör till detta inlägg men. Hur coolt är det inte att det är reklam på 2 poesiböcker som jag är med i på din blogg :D