Gammaldags julmarknad i Oravais

 
Man kunde verkligen inte tro att det är mindre än två veckor kvar till jul. Snön lyser med sin frånvaro och regnet är desto ihärdigare. Det känns mer som oktober än december just nu! Då får man försöka höja julstämningen så gott man kan på andra sätt. Till exempel genom att gå på julmarknad! Igår ordnades det gammaldags julmarknad vid Furirsbostället här i Oravais, så sambon och jag slog följe med min mamma och begav oss dit i regnet.
 
Furirsbostället ligger invid slagfältet i Oravais, där det gick brutalt till år 1808. Historieintresserade kan läsa mer om den biten här. Idag finns det museum och restaurang vid det gamla slagfältet och stämningen är något lugnare.
 
 
Restaurang Ädelbragd hade kokat julgröt dagen till ära, så vi passade på att äta varsin portion framför den öppna spisen i det fina 1800-talshuset. Det var kanske den godaste julgröten jag har ätit på mycket länge.
 
 
Som tur hölls största delen av marknaden inomhus så vi slapp blåsa bort i stormen. :) Diverse marknadsförsäljare sålde julkransar, tomtar, choklad och allt möjligt. Jag hoppas att det här blir en återkommande jultradition för Furirsbostället är ju verkligen en perfekt miljö för dylika evenemang!
#1 - Maria

Så mysigt det ser ut! :)

#2 - Andreas

Halder mee, riktigt myysit! :D

#3 - Ida

Naj, vad himla härligt att få vara på marknad på en sådan gammal plats.

#4 - Jessica

Mysigt! =)

#5 - ellenlundis

Gammaldags Jul är så mysigt, tycker jag. :)
Fina foto du tar!