Att försöka fånga magi på bild

 
Jag vet inte hur många gånger jag har ooh:at och aah:at mig över vädret och naturen den senaste veckan och varit tvungen att springa ut med kameran i högsta hugg för att försöka fånga åtminstone en gnutta av magin på bild. Idag var det betydligt tristare väder, men det gör ingenting för jag har ändå bara jobbat hela dagen. De här bilderna är från juldagen, då himlen färgades alldeles flammande röd när solen gick ned.
 
 
Den gången drog jag lillebrorsans knallgula reflexytterbyxor på mig utanpå klänningen, satte fötterna i ett par läderstövlar och tog mammas vantar på mig innan jag rusade ut med kameran i femton minusgrader. Det är tur att det inte är särskilt trafikerat i Komossa på juldagen för det måste ha varit en rätt lustig syn.
#1 - Matilda Wikblom

åh så vackert! Väldigt jobbigt då det ska bli så mörkt snabbt :(

Svar: Tack! ♥ Jo, det är ju allt lite trist med detta eviga mörker. Men det märks att vi går mot ljusare tider, för dagarna känns redan liiite ljusare jämfört med för ett par veckor sedan. Eller så är det kanske snön som gör det.
TIDSTJUVEN

#2 - G I N A ~

riktigt vackert! :) du lyckades fånga magin! ;)

Svar: Åh, tycker du? Tack så mycket! :)
TIDSTJUVEN

#3 - Maria

Lyckades inte lika bra med solnedgångsbilderna, men jag hade väldigt roligt då jag fotade de ovanligt stora snökristallerna under julhelgen! :) (se blogg, hihi ;))

Svar: Wow, dina bilder på snökristallerna blev ju verkligen snygga! :D Några sådana lyckades inte jag fota den här gången. Använder du macroobjektiv? :)
TIDSTJUVEN

#4 - Maria

Härliga färger på nästsista fotot förresten :)

Svar: Tack ska du ha. :)
TIDSTJUVEN

#5 - Katarina

Åh ! Breathtaking!

Svar: Tack snälla :) ♥
TIDSTJUVEN

#6 - Linda

Jättefint :)

Svar: Tack ska du ha Linda :)
TIDSTJUVEN

#7 - Elin karlsson

Men så vackra bilder du har tagit!!!

Svar: Men tack så mycket fina du, blir så glad :)

Svar: Tack så jättemycket Elin! ♥
TIDSTJUVEN

#8 - ɑ n n i k ɑ

Så fina bilder :)

Svar: Tusen tack :)
TIDSTJUVEN

#9 - Maria

Tack så mycket! :) Nej, har inga objektiv alls till min kamera (använder Canon G10 som ju inte är ens en systemkamera, snarare en hybrid mellan vanlig kompaktkamera och systemkamera..?) :)

Svar: Aha, på så vis. :) Ja, då är det ju förstås lättare att anpassa kameran enligt motiv. Jag har hört att G10:an är toppen! :D Jag får skippa macromotiven för jag har för tillfället inget objektiv som passar till det ändamålet.
TIDSTJUVEN

#10 - fotograferats.blogg.se

Ser magiskt ut i mina ögon!

#11 - Johanna

Jättefina bilder!

#12 - hanna, förbanna

superfina bilder!

#13 - AktivaDagar

Igenkänning... Underbart magiskt ute nu... Älskar att försöka fånga magin på bild... Fast det inte riktigt går att fånga känslan och upplevelsen...

#14 - Jessica

Snyggt fångat! Man missar ju annars allt detta för de blir ju mörkt på ngn minut bara =/

#15 - Maria

Jo, den är väldigt bra, har haft den i måånga år också, så den håller också :) Dock har ett dammkorn letat sig in bakom linsen och ger sig till känna på de flesta bilder med ljusare/enfärgad bakgrund, så måste tyvärr redigera en del bilder pga det.. Kanske jag kan investera i en riktig systemkamera en vacker dag.. ;)