Jack the Ripper på Ritz

 
Igår vankades det premiär av årets studentspex på Ritz. Ida, Linda och jag var givetvis där, som de små kulturnördar vi är. Genast när man steg in i salongen slogs man av hur snygg backdroppen och scenografin var, så förväntningarna blev snabbt mycket höga. Turligt nog behövde ingen bli besviken, för årets spex levde sannerligen upp till förväntningarna.
 
 
Ett spex består i korta drag av både manus och improvisation, för publiken får nämligen när som helst under spexets gång ropa uppmaningar till skådespelarna (t.ex. omstart, baklänges eller på finska) som skådespelarna måste lyda. Ett spex har med andra ord stor potential att spåra ur, samtidigt som det innehåller massvis med sång, dans, ordlekar och oväntade inslag. Wasaspexet lär vara ett av de bästa i sitt slag och jag är då inte det minsta förvånad över detta.
 
 
Årets tema för Wasaspexet är Jack the Ripper, vilket innebär en rafflande mordgåta fylld av färgstarka karaktärer. Skådespelarna var helt fenomenala, och även om det var premiär igår och vissa scener kanske inte gick riktigt som det var tänkt så märktes det att det var ett talangfullt gäng som stod på scenen. Ja, för att inte tala om musikerna och dansarna - helt sjuukt duktiga. Jag är fruktansvärt imponerad.
 
 
Det här gjorde ni verkligen urbra, spexgänget! :)
ALLA som bara har möjlighet MÅSTE gå och se spexet. Okej?
#1 - Pia

Roligt att höra att spexet levde upp till förväntningarna. Nu började jag vänta ännu mera till deras sista föreställning på tisdag, för till den har jag och en klasskompis biljetter :D

Svar: Tjohoo, så skoj! Då har ni något att se fram emot. :D
TIDSTJUVEN

#2 - Sara

Oj låter ju grymt bra det där! Måste kolla om det finns biljetter kvar och om någon vill följa med mig :D

#3 - ellenlundis

Jag älskar kolla på musikaler eller shower! Det är så roligt! :D

#4 - Sandra Snellman

Ska se den i Åbo nästa vecka! Spännande :)

Svar: Ooh, härligt! Se till att ropa mycket så det blir extra knasigt och bra. :D
TIDSTJUVEN