Inget man önskar sin värsta fiende ens

Lyckliga ni som inte behöver lida av migrän. Ni anar inte hur bra ni har det!

Förut brukade jag få migränanfall nästan en gång i månaden, men de senaste åren har det varit mycket mer sällan. Tydligen var det allt för länge sedan sist, för igår slog migränen till med kraft, alldeles oväntat. Ena stunden skulle jag börja laga mat, andra stunden såg jag inte ens spisen eftersom allt var ett enda flimmer framför ögonen. Lite som myrornas krig mixat med hypnotiska synrubbningar. Hade jag inte vetat bättre hade jag lätt trott att jag var hög på någonting. Det är svårt att koka ägg när man blind, ifall ni undrar. Men det går om man vill.

Jag brukar alltid kunna ana i förväg hur migränen smyger sig på (som den där gången då jag fick migrän mitt under en tent), så den här blixtattacken var verkligen oväntad. Speciellt eftersom jag dessutom oftast får migrän efter att jag varit stressad en längre tid, vilket inte är fallet nu. Knäppt.

Jag antar att det vore hög tid att gå till en läkare och få migränen diagnostiserad så att jag kunde ta ut någon ordentlig migränmedicin, men det blir liksom aldrig av. Istället lider jag ut de där fördömda migränanfallen. Igår hjälpte det som tur var med två Burana på raken, massa sömn och många kramar och idag är det bara en lätt huvudvärk som vittnar om gårdagen. Men fy ändå. Migrän borde utrotas.
#1 - Saragunmarie

Åh fy! :( Jag har ofta hovovärk, men ja e så himla glad att ja int har behövd ha migrän na än! Ja tycker synd om all som lider åv he! Iväg ti läkarn mé de o fix en ordentlig medicin! Kram

Svar: Ja usch då, vanli hovovärk e tillräckligt hemskt he å. Speciellt om man har e ofta. :( Kram!
TIDSTJUVEN

#2 - Jennifer

Fydå, vet precis va du pratar om! Ja hadd också migrän jätteofta förr (i högstadiet å i början av gymnasiet). He va ett helvete, rent ut sagt! Ja rekommenderar verkligen att du fixar så du får tillgång till migränmedicin! He e bara dumt att utsätt sig för nåt sådär obehagligt när e finns sånt som hjälper mot e! :-)

Svar: Vilken tur att du ha sluppi e dihär senast åren i alla fall. He e annars konstigt ede hur man kan ha e jätteofta vissa perioder å sedan kan e gå nåt år då man knappt har e alls. Men ja antar att e bara e att ta tag i e å beställ läkartid...
TIDSTJUVEN

#3 - Sara

Usch då. Jag hade ofta migrän förr, men nu har jag inte haft på flera flera år. SÅ SKÖNT! Kanske lönar det sig nog att ta sig till läkaren? :)

Svar: Jag håller både tummar och tår för att din migrän inte kommer tillbaka. :) Och helt säkert lönar det sig att få det där läkarbesöket ur världen. Det är ju inte ens farligt egentligen.
TIDSTJUVEN

#4 - Madde

jag å har migrän å min medicin heter Migard och den hjälper rikti bra för mej i allafall! :)

Svar: Va skönt att hör att e finns nånting som faktiskt hjälper! :) Ere så att e finns många olika migränmediciner å man måst test sig fram tills man hittar nån som passar, eller ere lätt att få rätt medicin?
TIDSTJUVEN

#5 - Vickan

Jag had ofta migrän förr och det var hemskt! Var tvugen att stänga in mej i ett mörkt rum och fick springa mellan wc och sängen :( men jag (och mamma oxå) blev av med migränen m.hj.a akupunktur! Jie Zhao-Berg är verkligen duktig och har nuför tiden mottagning i Hartman huset :)

Svar: Usch, jag lider verkligen med dig. I början av högstadiet spydde jag alltid under mina migränanfall jag också, men det verkar som tur är ha lugnat ner sig på den fronten. Men wow, vad häftigt att det faktiskt har hjälpt med akupunktur! :D Kanske jag borde ta min pappa med mig och testa.
TIDSTJUVEN

#6 - Ellen (alatariel)

Nej ush! Får nog vara glad att jag inte har migrän! :3

Svar: Ja, det får du verkligen vara! :)
TIDSTJUVEN

#7 - Hanna

Usch och blä, mamma har migrän så jag hoppas att den genen hoppade över mig...
Men, till min point, jag vet inte om det är till dig eller någon annan jag har rekommenderat det här men Eeze-tabletterna (som bara säljs i sverige...) funkar super mot mammas migrän! Förr låg hon en halv dag i sovrummet, men nu direkt hon känner av det tar hon 1-2 tabletter, sover någon timme och migränen är borta. Så min kusin som bor i Sverige langar eeze till vårt... Så det lönar sig att testa!

Hoppas du snabbt får läkartid och får ordentlig medicin!

#8 - Sarah Ek

Ajdå, inte direkt dagens höjdpunkt! Jag får ju damp bara för att jag har huvudvärk. Fast idag har det varit riktigt usligt för min del, då jag är förkyld så är det bihålorna som bråkar så hela vänster sida av ansiktet så har gjort ont. Ihållande värk och på toppen av det har jag slut på Burana. Det gör ju heller inte saken bättre då man sitter i skolan och har x antal skrattattacker. :o)

Hoppas det löser sig sen för dej! :)

#9 - sarah

bahh! mina migränmediciner hjälper inte heller.
jag blir asstörd på folk som har huvudvärk o ba "ja tror ja har migrän.. kanske".. man ba.. man VET då man har det. så jävligt! :8

#10 - ann-sofie

usch fy vad hemskt det låter, iväg med dig till läkaren så du får utskrivet medicin, såna där saker borde ju ingen behöva utstå! :)

#11 - daniela

lider me dej,had svår migrän som yngre men ha börja växa ifrån de