Jeansångest och skönhetsideal

 
Jag är oftast väldigt bekväm i mig själv och min kropp. Vi har liksom blivit vänner, jag och kroppen, och accepterat varandras fördelar och brister. Jag brukar därför inte ha svårt att hitta kläder jag gillar när jag är ute och shoppar, men igår var sannerligen ett undantag. Igår höll jag nämligen på att på att få ett förskräckligt nervsammanbrott när jag var på jakt efter nya byxor och gick från den ena trendiga klädaffären till den andra utan att hitta ett endaste par jeans som passade mig.
 
I ett skede stegade jag till och med ut ur en butik i ren protest efter att jag hade gjort arkeologiska utgrävningar ända ner till bottnen av de prydligt vikta jeanshögarna, en efter en, och konstaterat att det helt enkelt inte fanns byxor i min storlek. Och tro mig, då tittade jag på ett stort antal olika jeansmodeller och inte en enda gick upp till min storlek. Kanske hade det funnits jeans i rätt storlek (förmodligen undangömda i en skrubb märkt med "förfärliga kläder som inte passar in i size 0-idealet") om jag frågat efter dem, men jag blev så sur och frustrerad på hela samhället, världen och modeindustrin att jag gav upp. Herregud, jag är ju för bövelen av helt normal vikt dessutom! Man blir så matt i själen.
 
Nåväl, det hela slutade med att jag gick in till Carlings och köpte ett par superbekväma och stretchiga Dr. Denim-jeggings (ni vet, kombinationen av jeans och leggings och typ det bästa påfundet någonsin). I storlek L. Man ska alltid köpa kläder som man trivs i och kläder som man helst också kan andas i. En annan gång, när mitt tålamod och mina nerver håller lite längre, kanske jag ger mig in i jeansdjungeln igen men det lär nog dröja ett tag.
#1 - Annika

Älskar skorna :D

Svar: Tack du, det gör jag också. :)
TIDSTJUVEN

#2 - Saragunmarie

SV: He va int såde fruktansvärt gott, men noo slank e ner noo ;)

Ja, du kan tänk dig att jag håller på bli förtvivlad då ja int hittar na jeans som passar!! Alla storlekar e pyttesmå, he e ju hemskt! Du e jo dessutom myki mindre än mig, så man tycker jo att du sku hitt na! O jag som hadd tänkt ge me ut på jeans-jakt snart igen, men ja får väl noo glöm he om int ja har tänkt ga ner 20kg inom snar framtid (vilket ja int har).. Suck. Nå, tur att Dr. Denim finns i alla fall. Synd bara att di blir urtvätta så fort.

Svar: Ja bläbläblä för jeansshopping! :/ Man blir ju deprimerad me mindre. Man måst väl heilt enkelt försök att int smuts ner jeggingsen så int man behöver tvätt dem så ofta. Åså ska man int använd sköljmedel när man tvättar dem, för he förstör tydligen dem.
TIDSTJUVEN

#3 - daniela

ja brukar också ha svårt att hitta byxor men dr denim funkar allti! :)

Svar: Skönt att jag inte är den enda. :)
TIDSTJUVEN

#4 - Ellen (alatariel)

Alltså jeggings är ju det bästa som finns! ;D Och Dr.Denim är great! ^^ Bra att du hittade dem, för inte behövs det alltid jeans inte.

Svar: Jamen verkligen! :) Helt sjukt bekvämt.
TIDSTJUVEN

#5 - Christina

Ja, det där med jeans är alltid så svårt. Å så varierar ju oftast modellerna så himla mycket mellan olika kedjor och märken så en storlek som passar i en affär behöver inte alls passa i följande. Tur att du hittade byxor till sist i varjefall. :)

Svar: Ja, precis. Ibland när man hittar sin vanliga storlek så visar det sig att man ändå inte kan stänga gylfen utan att fläsket svämmar över åt alla håll och kanter. Eller åtminstone känns det ju så när man står där i provbåset. ;)
TIDSTJUVEN

#6 - iics

Alltså dr denim. Guds gåva till kvinnan.

Svar: Word!
TIDSTJUVEN

#7 - Mizza

Köp never denim från bikbok! Bästa jeans ever så bekväma!! :)

Svar: Tack för tipset, ska absolut spana in! :)
TIDSTJUVEN

#8 - sarah

finns bara en modell som passar mig, på cubus, de e skitsvårt å hitta. tur att di har som flera olika mallin men av samma modell.. öh.. jo.. du vet:)

svarta jeggings passar ti allt! men då jag en gång ha börja gå me jeans kan jag int ha leggings igen.ja gick flera år i bara sånna, men nu känner jag mig helt naaken o äckli i dem. :D så nu måst ja ha jeans. Å JO , de e skillna å ja sku vila kuna trivas i jeggings å leggings igen :o

Svar: Skönt att du har hittat en jeansmodell som passar! Nu får vi be för att de aldrig slutar tillverka dem. ;) Eller också får du passa på att lagra upp med jeans för en livstid.
TIDSTJUVEN

#9 - Mimmi

Känner igen hede me jeansångest... He e mang år no som ja int alls har vila använd jeans, just för att he aldri finns na i min storleik, å om e finns så siter di aldri na bra. konstatera no tå ja ränsa garderobin att ja bara har 5 par jeans kvar, å 50% åv dem e över 5 år gambel.... säger jo kanski ho myki ja vantrivs i jeans. men no ha ja kasta mina favoriter så funderar på att invester i ettpar Dr Denim just för att di lär vara så bekväm :) men om to måsta ta L så finns e väl nog int nan storleik som passar me :(

Svar: He bästa e ju tå man ha använd ett par favoritjeans i så mang år att di blir lika bekväm som ett andra skinn. ;) Fast tyvärr håller di ju int i all evigheit. Ja tycker absolut du ska test Dr Denim nästa gang du far ti stan. Ja tåo L på dihär så int di sku bli obekväm, men M passa nåo egentligen å. Men ja e ju så lang (nästan 180) så just sånde byxor me sama mått i midjan å beinin brukar ofta bli för kort för me.
TIDSTJUVEN

#10 - Sara

Alltså det är ju helt otroligt! Du är ju verkligen inte tjock och att du ska behöva köpa L är ju löjligt.. Jag menar är man lite osäker på sig själv från förut och sedan måste köpa kläder i storlek large kan man ju börja tro att man är tjock :/

Men fina jeggings du hittade i alla fall! :)

#11 - Mikaela

Vad roligt att du trivs i din kropp! :) man blir verkligen upprörd över skönhets-idealet! Alla borde vell kunna se ut hur som helst och ändå bli accepterad!

#12 - Anonym

Jag brukar beställa samma tumstorlek som alltid på jeansen från H&M och de passar varje gång. Det finns ju desutom möjlighet att välja längre benlängd om det skulle behövas.

#13 - EMMAWHO

Byxor är så svårt! Har korta ben, och alltid är byxorna antingen för långa och vida där nere eller för små för rumpan. Men Dr Denim funkar förstås, bästa! :)

#14 - Marre

Håhåjaja, jag kan så väl relatera! Jag har alltid haft svårt att hitta byxor som man kan trivas i (som jag tycker är snyga OCH bekväma), men det är oftast en omöjlig jakt... Visst, jag är inte smal, men inte heller överviktigt - man skulle kunna säga att jag är mjuk ;) Det är bara att inse, mode är inte till för alla kroppar... Förutom på medeltidsmarknader o.dyl.! Då du, då kan man inte ha annat än bekväma kläder! Och snyggt är det också. Meeen, det kanske inte riktigt passar alla gånger i vardagen :P

#15 - ann-sofie

Om man vänder på steken, vad gäller de slutsålda/obefintliga storlekarna, kan man ju nästan säga att hoppet återvänt. Om det bara finns de små size 0 storlekarna kvar, betyder ju det att de "större" storlekarna gått åt, vilket betyder att de nu sitter på flickor/kvinnor med vackra friska kroppar :)
Fast frustrerande förstår jag att det är, när inget passar och man verkligen behöver ett par nya plagg i garderoben, i detta fall jeans.

svar; haha precis, vilket ofta resulterar i att man kör på det säkra kortet som man haft flera gånger innan ;)

#16 - Ida

Bästa byxorna det! :))

#17 - Ida-Marie

Diggar så din klädsil :D

#18 - Sara

Alltså jag håller med Mizza, never denim från BikBok. Jag är helt såld på dem. Och jag hittar absolut INTE jeans någonstans, nånsin!