2013-05-18 | 17:45:41

Slutet på en era

 
Idag är en det en sorgens dag i den lilla byn Komossa. Idag har vi nämligen fått ta del av en storslagen avskedsfest av vår underbara byskola. Det har bjudits på mat, sång av skolans elever, tal, sketcher, kaffe och tårta. Att fira då skolans portar ska stängas känns aningen bisarrt, men det är ju givetvis all den tid som varit som vi firade idag.
 
 
Vilken lycka det är att ha fått gå i en skola med sådan gemenskap och oerhört drivna lärare. En bättre skolgång kunde man helt enkelt inte fått. Det om något har mina två första studieår vid PF fått mig att inse - hur bra min egen lågstadietid i det gula huset mitt i byn var. Det är så himla synd att allt fler byskolor dras in. Fördelarna med en stor skola där elever lätt bara blir en i mängden är i mina ögon inte många. Men det är väl bara att inse att tiderna förändras. En fin dag för en avskedsfest fick vi i alla fall.

Finheter
Linda

Jag förstår inte varför de stänger byskolorna?? Ja trivs flera gånger bättre i en liten byskola där du faktiskt har en chans att lära känna eleverna. Låt oss hoppas de börjar se fördelarna med de mysiga byskolorna och undanvarar lite mer pengar åt "de behövande"!

Svar: Ja, både elever och lärare mår ju bättre i de små familjära skolorna istället för i de enorma betongklossarna där alla drunknar i anonymitet! Och sen är ju byskolorna ofta de sista knutpunkter som finns kvar i byarna efter att bybutiker, banker och liknande också har tvingats stängas. Plötsligt finns det ingenting alls längre. Allting bara centraliseras. Såååå trist.
TIDSTJUVEN

2013-05-18 | 22:34:28 | http://ldahlsten.wordpress.com
Kommentera:
Kom ihåg mig?