2012-11-09 | 13:20:28

Dagens diagnos: Atopiskt eksem

De där så kallade höstblåsorna har inte gett med sig ännu, så imorse begav jag mig till Studenthälsan här i Vasa för att kolla upp det. Där var jag först via hälsovårdaren som skickade vidare mig till läkaren. Totalt blev det tre timmars väntan. Folk tittade lite konstigt på mig när jag satt och stickade i väntrummet. ;)
 
Till sist slapp jag in till läkaren som var riktigt trevlig och professionell. Hon tyckte att jag borde kommit dit redan för en månad sedan när utslagen dök upp och förstod inte hur läkaren i Oravais hade kunnat skriva ut penicillin åt mig eller tro att det var höstblåsor jag hade dragit på mig då det verkligen inte ser ut som det. Och nog stämmer det ju att det är aningen sjukt hur lätt speciellt läkare på mindre hälsovårdscentraler skriver ut antibiotika mot både det ena och det andra fastän det egentligen inte är befogat. Hypokondrikerna jublar, men inte är det konstigt att folk i allt större utsträckning utvecklar en resistens mot antibiotika.
 
Atopiskt eksem fastslog läkaren att jag har, efter att ha uteslutit psoriasis. Så nu äter jag kortisontabletter ett par dagar och har fått utskrivet ett par riktigt starka kortisonsalvor som borde hjälpa. Jag håller tummarna för att jag snart kan börja sova på nätterna igen. Har utslagen inte gett med sig tills tisdagen skulle läkaren skicka mig vidare till en hudspecialist. Tummen upp för Studenthälsovården! :)
 

Finheter
Ellen

Stackars dej Maria! :( Hoppas att det går över snart! Tycker synd om dej!

Svar: Nå, det var ju bra att äntligen få en mera konkret diagnos på problemet i alla fall. Förhoppningsvis blir det bättre nu! :)
TIDSTJUVEN

2012-11-09 | 16:45:53 | http://bibelaventyr.blogspot.se/
ett ritstift i din rumpa

oftast har jag fått betydligt bättre vård (mer och ordentligare undersökningar) vid studenthälsan än hvc, enda som stör mig på studenthälsan här i åbo är då som sagt bristen på språkkunskaper... håller tummarna för att salvorna funkar!

Svar: Väldans synd det där med att språket så ofta ska förstöra. :/ Men vården är ju ändå den samma både på svenska och finska, så förhoppningsvis funkar det ändå.
TIDSTJUVEN

2012-11-09 | 19:39:04 | http://yllestrumpa.wordpress.com
Sara

Oj nej :( men bra att du fick hjälp! Känner igen många av domdär salvorna... har själv gått igenom en såndär period där jag testade TUSEN olika mediciner och krämer innan dom kom vad jag hade.. Prickar över hela kroppen. Men för min del var det nog psoriasis som jag hade. Men jag var så sjukt led på att gå omkring å vara prickig :( hoppas det ger med sig!

Svar: Ja visst blir man utmattad och trött när det kliar hela tiden och man mest ser ut som någonting skabbigt som katten har släpat in. Vilken tur att du också fick en diagnos på dina problem till sist! :) För min del har kortisontabletterna verkligen hjälpt. Redan efter en dag hade hälften av mina utslag försvunnit. Jag trodde knappt mina ögon! :P
TIDSTJUVEN

2012-11-09 | 23:40:45 | http://www.saralene.blogg.se
Sara

Vad bra! Jag fick också kortisontabletter då, som faktiskt fungerade, men jag fick hemska biverkningar. Blev helt illamående, och sedan så hjälpte det ändå inte. Exemen kom tillbaka då jag slutade med dem. Surprise, surprise. Alltså vad praktiskt det är att ha en blogg att gå tillbaka i och kolla, så här skrev jag då: http://saralene.blogg.se/2010/august/dagens-98.html Hoppas att det nu är så för dig att det bara far bort och du inte behöver testa jättemånga krämer och mediciner också!!

Svar: Åh nej, det där lät ju inte alls bra. :/ Jag antar att jag inte borde ta ut glädjen i förskott då alltså... Så att jag slipper bli allt för besviken om de kommer tillbaka, de där envisa eksemen. Fast jag har inte (ännu) märkt några biverkningar av kortisontabletterna, trots att jag tog dubbel dos (=40 mg) båda de första dagarna, så jag håller tummarna för att det går vägen.
TIDSTJUVEN

2012-11-11 | 21:34:03 | http://www.saralene.blogg.se
Sara

Hoppas hoppas! Eftersom du (troligtvis) inte har samma sak som jag så kan det ju mycket väl hända att tabletterna biter på dig :)

Svar: Jaa, vi ska hoppas! :D
TIDSTJUVEN

2012-11-11 | 21:58:28 | http://www.saralene.blogg.se
Kommentera:
Kom ihåg mig?