Olympiaden på Vasa torg



Pampas nationaldag
har startat och vi började dagen med att åskåda Olympiaden på torget i ett par timmar. Janne Grönroos är speaker med turkosa byxor, Vasa kryllar av halare i regnbågens alla färger och stämningen är på topp trots att det är både kallt och mulet idag.

Sofie, Tesso, Jenny och jag lunchade på McDonalds innan vi gick skilda vägar. Helgens nattgäst från Åbo (eller Vörå beroende på hur man ser på saken) anländer snart hit och lite senare kommer resten av tjejorna också hit innan vi far vidare till kvällsfesten på Fontana.
#1 - Lovisa

Jag är antagligen ensam om att fråga det här, vad symboliserar egentligen de där byxorna? Jag har nog missat något smart inlägg om dem, men har de att göra med din utbildning/jobb? ;)

#2 - sarah

bra bilder! :)

Själv åkte jag bussen från Suvi till Brändö för att handla mat ist för att hoppa i stan, orkar inte med så myky foooooolk all over the place (A) :D

#3 - s

Sv: Tack så jättemycket!!

#4 - Mimmiiiss

Igång med updatesen igen :D

#5 - Maria

Lovisa: Det är halare (vilket är finlandssvenska för overaller). Alla skolor/fakulteter/linjer har olika färger på sina halare och så står det lite sponsorer och sånt på dem. När man går på olika evenemang så samlar man märken som man syr fast på benen. Ju fler märken = ju mer har personen festat. Man brukar också skriva olika roliga kommentarer och sånt på varandras halare och så syr man fast sitt namn på den, så att alla andra kan se vad man heter. Många studieevenemang har sedan halare som dresscode. :)



Sarah: Nämen Sarah då, skärpning! Inte kan man ju befinna sig i Vasa och ändå missa Pampas nationaldag! ;)

#6 - serpensalbus

Halaren som festplagg härstammar frn då teknologer (?) började anvnda sina arbetshalare de normalt anvnde i verkstan på olika fester. Därifrån var steget inte långt till att börja "modifiera" och pryda plagget med olika hälsningar/märken/etc.



#7 - Maria

Serpensalbus: Thank you, mr Wikipedia! :) Vi sprang förresten på svenska studerande från Umeå Universitet på Fontana i fredags. De hade också halare, men hade lite andra regler kring dem än vi finlandssvenskar.

#8 - Ellen

Åh vilka härliga bilder! :)

Va roligt de såg ut, ni hade det :D