Sätt färg på dina bilder



Jag tänkte börja denna måndag med ett enkelt Photoshoptips, nämligen hur man gör sina bilder mera färgglada. Här ovanför kan ni se före- och efterbilden av den bild som jag kommer att använda mig av. Jag redigerar i Photoshop CS2, så ifall ni har nyare eller äldre versioner kan det se lite annorlunda ut. Det här är egentligen jättelätt när man är van, men jag gjorde flera steg-för-steg-bilder så att alla säkert kan lära sig. :)

Börja med att öppna bilden i Photoshop.

1. Gör ett nytt justeringslager för kurvor: Lager -> Nytt justeringslager -> Kurvor... -> OK.



2. När kurvorna kommer upp drar du i linjerna för att få en S-kurva. Tryck sedan OK.



3. Gör ett nytt justeringslager för färgbalans: Lager -> Nytt Justeringslager -> Färgbalans... -> OK. Dra i reglagen för att få till den färg du vill ha. Eftersom min bild föreställer istappar ville jag ha den klarblå. När du fått till en färg som du är nöjd med trycker du på OK.



4. Dags att lägga till en vinjettering, det vill säga att bilden är mörkare runt kanterna än i mitten. Gör ett nytt justeringslager för kurvor (på samma sätt som i punkt 1). Den här gången drar du ner mitten av kurvan. Tryck sedan OK.



5. Lägg till en vektormask på lagret som heter "Kurvor 2". Detta gör du genom att klicka på symbolen som föreställer en fyrkant med en boll inuti. Den finns i menyn nere i högra hörnet. Klicka sedan på den första rutan.



6. Välj en stor pensel och sätt hårdheten på 0%. Måla med svart mitt på bilden. Då kommer de lager som ligger under lagret "Kurvor 2" fram och bilden blir ljusare i mitten och mörkare runt kanterna. Sedan är bilden klar att sparas. :)
#1 - Sannie

det gick bra! trotts allt strul. hade glömt ett papper, samt hade för lite frimärken för att skicka tillbaka mitt pass D: men som tur va så tvingade de mig inte tillbaka för att boka ett nytt möte. tack och lov!

#2 - Anonym

sv; Haha! Tack :) ja, jag börjar fundera mer och mer på om jag inte skall behålla det så :D ?

#3 - Sandra

sv; Åh, tack! hihi :) Har du någon tumblr? :D

#4 - ANTON - målet att bli fotograf

ja jag gillard en! :D

#5 - Charlotte

sv; Hehe, kul att du gillade tipset :)



Tack :) Jag kommer säkert ångra mig snart iaf haha!

Jag har också klippt kort, men nu sparar jag till långt igen. Har växt på bra ändå tycker jag. Men jag känner hur tjockt det börjar bli så fort det blir långt :/



Vad gör du idag?

#6 - Magdalena

Vilken fin bild! Allt bra med dig? :D

#7 - Sandra

Okej! :) ah, man får en massa inspiration från weheartit och tumblr.

#8 - Kajsa

Sv: haha! Jag var ju smått beroende av din gamla blogg så såklart följer jag med hit. :D

#9 - Harriet

SVAR: haha fast pappret var från den jag åt igår bara, har ätit ännu fler under veckan ;D så vi är nog i typ samma sits ändå haha!

#10 - Alexandra

bra tips :)

#11 - Matilda

ska bli kul att följa dig! :)