Elva år av den 8 november

 
Igår såg jag att Jennifer hade kikat tillbaka i sitt bloggarkiv för att se vad hon gjorde i början av november tidigare år, och sådant är alltid väldigt intressant att läsa tycker jag. Jag kunde inte låta bli att rota lite i mitt arkiv jag också, och här kommer därmed en tillbakablick på vad som har hänt den 8 november (eller så nära den dagen som möjligt) genom tiderna. 
 
8 november 2019
Vi måste ju börja med idag förstås, annars blir det konstigt. Fredagen den 8 november 2019 var en extra bra 8 november att vakna upp till, för idag vankades det sushifredag😍 Varje fredag och lördag kan man beställa sushi från den asiatiska restaurangen Chào i Oravais, och det är något som Mimmi, Madde och jag brukar passa på att göra ibland.
 
 
Konceptet går ut på att vi hämtar sushin och så träffas vi tillsammans med vår lilla barnaskara hemma hos någon av oss och äter (och leker) tillsammans. Sushifredagarna är guld när man är hemma med barn! Idag träffades vi hos Madde. 
 
 
8 november 2018
Den här dagen ifjol var jag gravid och fick fotvård hemma i badrummet. Jag hade turen att få må väldigt bra under hela min graviditet och kan rent av sakna att känna den där pirriga förväntan inför det nya livet och sparkarna inne i magen ibland, men om det är något jag inte saknar så är det de svällda fötterna och stödstrumporna. 😂 
 
 
7 november 2017 
Den här dagen för två år sedan hade vi alldeles nyss flyttat in i vårt hus efter renoveringen. I samma veva hade Laika fått kattungar, och den 7 november bloggade jag om de små knytena. Kosmos som bor kvar hos oss känner ni ju säkert igen, och de två andra killarna heter numera Hjalmar och Gusse och har fått fina hem. 
 
 
8 november 2016
För tre år sedan hann jag tydligen blogga väldigt aktivt trots att det var fullt upp med planeringen av blogg- och nöjesgalan som vi ordnade senare samma månad i Vasa. I arkivet från den 8 november finns både ett inlägg om positivt tänkade och ett inlägg med bevismaterial på att vår katt Sputnik egentligen är en rysk spion
 
 
8 november 2015
För fyra år sedan var dagarna också fyllda med galaförberedelser och studier, men just den 8 november var det fars dag och då bloggade jag om min pappa. Jag står fortfarande för varje ord jag skrev då och nu när jag själv är förälder har förhållandet till mamma och pappa fått en ny dimension. ❤
 
 
7 november 2014
Jag blir nästan lite stressad bara av att läsa om vad jag hade för mig för fem år sedan; skolarbeten, extrakurser i stödtecken och kognitiv beteendeterapi, bloggjulfestplanering... Inte konstigt att migränen slog till! Det var en rolig tid i livet men jag skulle aldrig orka med det tempot längre (har visst blivit gammal). Samma dag bloggade jag om den fantastiska menskoppen också – det inlägget kan jag fortfarande rekommendera! 
 
 
8 november 2013
Den här dagen för sex år sedan hämtade jag ut nya glasögon som jag gillade jättemycket. Någon dag tidigare bloggade jag om nätmobbning. I övrigt bodde jag i Vasa och det var studier, helgjobb och mycket kompishäng som gällde.
 
 
8 november 2012
För sju år sedan var det stressigt på studiefronten (det andra året på speciallärarlinjen var utan tvekan det hetsigaste!) och min kropp reagerade med att få konstiga utslag som först diagnostiserades som höstblåsor och sedan som atopiskt eksem. Jag tycker allt lite synd om 2012-Maria när jag läser blogginlägg från den hösten. 
 
 
8 november 2011
Hösten 2011 hade jag nyligen flyttat hemifrån, börjat studera och träffat Mikael och det var mycket program vid sidan om studierna. Men just den 8 november valde jag stickningen och glass istället för en utekväll. 
 
 
8 november 2010
För nio år sedan bloggade jag på en annan adress (som för allas bästa ligger bakom lås och bom, så den kan jag inte länka till) och inlägget från dagen handlade om att den nästsista perioden i gymnasiet hade inletts. Jag satsade på skolan och hade hittat en ny favoritchoklad. 
 
 
8 november 2009 
För tio år sedan skrev jag fyra (!) blogginlägg på en dag. Det första handlade om att min lillebror och jag byggt en enormt stor snögubbe och att vi skulle äta farsdagslunch, det andra innehöll bilder på nämnda snögubbe, det tredje handlade om hur mätt jag var efter lunchen och det fjärde handlade om en spontan halloweenfest där min faster klätt ut sig till en larv. Ja, ni förstår säkert nu att den bloggen är låst. 😂
Vilken guldgruva det är att ha elva år av bloggande att kika tillbaka på ändå.
Kan inte ni andra som bloggat länge också göra ett sånt här inlägg? Jag vill läsa!
#1 - V

Jag har följt din blogg sedan du hade din gamla. Det är ju sjukt länge haha!

Svar: Ja, det är verkligen länge! Tänk så mycket som hänt sedan dess. Du borde helt klart få något pris för lång och trogen bloggläsning! 😍❤️
TIDSTJUVEN

#2 - jessica

Kul ide, verkligen. Har dock inte så gammal blogg haha men snart så...

Svar: Fortsätt blogga så har du snart ett gediget arkiv du också :)
TIDSTJUVEN

#3 - Ullie

det är sjukt roligt att gå tillbaka så en speciell dag Det blir ju som en almenacka o bra att se va man gjorde en speciell dag
kram o fin lördag

Svar: Ja precis. Som att kika tillbaka i en almanacka eller en dagbok. :) Bloggar är allt bra att ha.
TIDSTJUVEN

#4 - Annie - Stora Små Äventyr

Åh, vad kul med tillbakablickar sådär :D

Svar: Eller hur? :D Det är fritt fram att haka på idén!
TIDSTJUVEN

#5 - Astrid

Jag älskar sådana här inlägg med tillbakablickar!

Svar: Roligt att du också gör det! :D
TIDSTJUVEN

#6 - ellenlundis

Tänk... jag har läst din blogg sen 2009! Då hade jag en blogg på blogger/blogspot. Men skaffade min blogg på Wordpress år 2012! :)