Århundradets vackraste bröllop

Gårdagens bröllop var så vackert att jag inte ens vet hur jag ska kunna beskriva det hela. Det är nästan lite overkligt att en dag kan vara så fin och magisk från början till slut. Jag är så glad för Cilas och Vincents skull, och tacksam för att jag fick vara med och dela den här dagen med dem. Här kommer en bildkavalkad från århundradets vackraste bröllop! ♥
 
 
Inte ett öga var torrt när Cila och Vincent sa ja till varandra i kyrkan. 
 
 
Brudparet var så vackert, sånguppträdandet var gåshudsframkallande och kärleken svävade i luften. I vår kyrkbänk både gräts och snorades det redan från att de första orgeltonerna ljöd i kyrkan.
 
 
Väderprognoserna inför lördagen hade varit lite osäkra, men lagom till eftermiddagen blev det en av julis finaste dagar. Precis som på både möhippan och svensexan sken solen från en klarblå himmel trots att det varit ostadigt väder dagarna innan.
 
 
Ni vet hur man skämtsamt brukar säga "Det går över tills du gifter dig" när någon skadar sig? Det funkar bevisligen inte alla gåner. Vincent hade skadat knät i en fotbollsmatch för ett par veckor sedan och han var typiskt nog tvungen att gå med krycka på sitt bröllop. Men det är ju en världslig sak en dag som denna egentligen. 
 
 
Efter vigseln bar det av till bröllopsfesten.
 
 
Brudparet anlände med stil – på ett traktorflak.
 
 
Själva festplatsen var minst sagt speciell... vi skulle nämligen hålla hus i den gamla ladan på brudparets gård!
 
 
Att kliva in i ladan var som att kliva in i en helt annan värld. Pinterest kan slänga sig i väggen – den här bröllopslokalen var tjusigare än allt vad man någonsin tidigare skådat.
 
 
Färgtemat för bröllopet var rosa, vitt och brunt, vilket märktes på allt från dukningen till tärnornas och bestmännens (hur sjutton böjer man bestman i genitiv pluralform?) outfits.
 
 
Pioner var också ett återkommande inslag.
 
 
Allting var så extremt fotovänligt att jag hade kunnat fastna med kameran hur länge som helst om det inte varit för att min uppgift under kvällen var att agera toastmadam.
 
 
Alltså kolla nu bara på detta! Lantligt, romantiskt och så drömmigt.
 
 
Cila hade verkligen överträffat sig själv i planeringen av bröllopsfesten. Hon hade tänkt på precis allt. Det fanns en skottkärra full med filtar ifall det skulle bli kyligt på kvällskvisten, tjusiga zinkbaljor med drycker, en korg fylld med bra-att-ha-saker vid toaletten, ett photobooth med roliga tillbehör, skyltar och vägvisare ifall man skulle tappa bort sig och så mängder av stämningshöjande detaljer. Vi konstaterade snabbt att den nästa i kompisgänget som gifter sig inte får det lätt efter den här drömfesten. ;)
 
 
Från taket hängde skira tygstycken och mysiga ljusslingor. Det var fint redan när det var ljust ute, men senare på kvällen när det började skymma blev det om möjligt ännu vackrare.
 
 
Längst in i festladan väntade dansgolvet.
 
 
En hashtag är förstås obligatorisk på ett bröllop år 2017.
 
 
Före själva festen drog igång fastnade jag till och med på en bild tillsammans med Mikael. Det händer minsann inte allt för ofta. Jag hade på mig min favoritklänning från e/s design och brudtärnorna hade samma modell på sina klänningar, men i en vackert ljusrosa färg.
 
 
Mimmi och jag stod som sagt för majoriteten av programmet under kvällen. Vi hade förberett en hel hop med lekar för både brudparet och gästerna och jag tror och hoppas att alla hade roligt under kvällen. Ifall någon bloggläsare där ute är i bröllopsfixartagen kan jag göra ett skilt blogginlägg med de lekar som vi hade under kvällen.
 
 
Min toastmadam-in-crime sjöng en oerhört känsofylld version av Utan dina andetag och så hölls det så fina tal under kvällens gång.
 
 
Snygga bordsgrannar, jajamensan!
 
 
Maten serverades i ett tält i anslutning till ladan.
 
 
Björns Matstudio hade fixat maten, och det var såååå gott. Här på bilden ser ni förrätten.
 
 
Jag kan seriöst inte komma över hur fin Cila var som brud.
 
 
Lycka är att ha dessa tjejer i sitt liv. ♥ Och nej vet ni, jag har fortfarande inte riktigt fattat att en av oss numera är gift.
 
 
När det började skymma och man stod utanför ladan och kikade in på festen såg det så hiskeligt mysigt ut.
 
 
...men på utsidan var det också roligt.
 
 
Vi hade lite mer program och så hölls det lite fler tal innan det sedan var dags för...
 
 
...bröllopstårtan!
 
 
Med en ursnygg caketopper högst upp!
 
 
Här står alla ogifta män och väntar ivrigt på att få slåss om strumpebandet.
 
 
Brudvalsen var precis lika tårframkallande som vigseln varit tidigare under dagen. Eller det var väl en brudtryckare, då vals inte hade funkat med det skadade knäet.
 
 
Klicka på play så ser ni. Yhyyyy!
 
 
Dansgolvet var i flitig användning ända in på småtimmarna. Det buggades, studsades och dansades dirlandaa. Vid ett tillfälle förvandlades dansgolvet till ett zumbagolv, och så drog bruden ett svettigt zumbapass tillsammans med sina adepter. Vilken kväll!
 
 
När det slutligen var dags för brudparet att åka iväg på en hotellövernattning förväntade sig alla (förutom brudparets hemlighetsfulla föräldrar) att en taxi skulle rulla in på gården. Men istället kom det en vit och glänsande limousin (!!!!) för att hämta brudparet. Jag är alldeles mållös. Ett bröllop kan ju helt enkelt inte bli mer perfekt än så här. :')
 
 
Grattis än en gång Cila och Vincent. ♥
Tusen tack för att vi fick dela den här dagen med er.