Ståtliga älgar och nyfikna rådjur

Den här helgen har sambon och jag haft äran att ha mina brorsöner på besök. Storebrodern har sovit över hos oss flera gånger förut, men det var första gången som lillebrodern också fick hänga med så det var ju lite pirrigt. Men det gick så bra så. 😍 Ni kan tro att vi haft det mysigt med kojbygge, kaninskötsel, spagettimiddag, filmkväll och övernattning.
 
En av gårdagens programpunkter var att åka fyrhjuling ut till viltkameran för att kolla om det fastnat några häftiga djur på bild på sistone. Och om det hade gjort! Så här såg september ut genom viltkameran ett par hundra meter från vårt hus: 
 
 
En bussig älgtjur har varit på besök flera gånger under den gångna månaden, både dagtid och nattetid. 
 
 
Och en ännu större älgtjur likaså! Den här är verkligen ståtlig med de enorma hornen. 
 
 
Honom skulle man inte vilja stöta på under en skogspromenad. 
 
 
"Bambi!" utbrast brorsönerna när vi hittade de här bilderna på minneskortet. En fin rådjursfamilj stannade visst extra länge och betade framför kameran, så dem fanns det tjugo bilder och sju filmer på. Så fina med sina stora öron och pigga ögon! 
 
 
Tänk att rådjur är så här viga! Rådjursmamman står med kroppen riktad mot kiden men huvudet mot kameran. Uttrycket "ögon i nacken" når en helt ny nivå. 
 
 
Kiden alltså! 😍 
 
 
En annan dag har där varit någon som lite mer anonymt gått ut ur bild och någon annan som bara ger sig tillkänna med öronen i närbild. Det här filmklippet är kanske det gulligaste. 😊
 
 
En rådjursbock med horn har också gått förbi. Och... 
   
 
...likaså har en räv med stor och yvig svans slunkit förbi under nattens mörka timmar. 
 
Och det var dagens naturrapport från vildmarksbloggen i Pensala det. 😉
Här är det alltid livat må ni tro.