Otroligt uppsving i bloggvärlden

 
Dagens toppnyhet på Radio X3M:s webbsida: Österbotten bloggregerar! Alltså vilken rubrik, va? Den är så härligt peppig och tuff att man inte kan låta bli att stormgilla den. Bloggartikeln ifråga är skriven av Jenna och är den första i raden av många, i och med samarbetet mellan Radio X3M och Finlandssvenska bloggare som nu har kickat igång. Varje månad kommer Radio X3M att göra intervjuer med de bloggare som blir utsedda till "Veckans blogg" på FB-gruppen. Denna gång är det därmed Carolina, Sara och Felicia som står i rampljuset.
 
Jag såg att någon hade lämnat en sur kommentar om att det bara är tjejer som är representerade i artikeln och att projektet kommer bestå av att majoriteten av bloggarna som presenteras är skrivna av tjejer i tidiga 20-års åldern. Men suck! När ska detta eviga klagande på brudar som vågar ta för sig och visa framfötterna ta slut egentligen? Bloggvärlden domineras av de som bloggar - så enkelt är det. Om det nu råkar vara 20-åriga tjejer som är den grupp som bloggar mest så är det givetvis också de som syns mest. Manliga bloggare är precis lika välkomna i gruppen som kvinnliga och jag tycker att det är rent av löjligt att den här diskussionen dyker upp så ofta. Vill man se fler män i bloggvärlden får man helt enkelt se till att värva sina manliga vänner. Jag skulle absolut läsa fler manliga finlandssvenska bloggar om de bara fanns. Rofa, som själv hör till minoriteten "manliga finlandssvenska bloggare" har skrivit ett mycket intressant inlägg om problematiken.
 
För övrigt håller jag verkligen med om rubriken till artikeln. Österbotten bloggregerar onekligen just nu! Eller rättare sagt - Svenskfinland bloggregerar! Det är så otroligt häftigt att se hur många aktiva bloggare det finns häromkring. Alla dessa tjejer och killar som verkligen satsar på sina bloggar och är så otroligt duktiga på det de gör förtjänar sannerligen enormt med uppmärksamhet och creds. Den som trodde att bloggarna var på väg att dö ut kan äta upp sin slips. ;)
 
Veckans blogg kan nomineras i slutet av varje vecka, så se till att hålla utkik om du vill nominera dig själv eller din kompis! På sistone har vi haft ett par veckors paus i Veckans blogg-tävlingen eftersom goodiebagtävlingen håller på att avgöras, men snart drar vi igång igen. Ni har väl förresten inte missat att fem stycken nya vinnare i goodiebagtävlingen har dragits? För att ta reda på vem som vunnit kan ni spana in de finfina videobloggarna som Ida-Marie har klippt ihop. Min favorit är nummer åtta. ;)
 
Vinnare #4: Matblogg
 
Vinnare #5: Finlandssvensk i utlandet
 
Vinnare #6: Fotoblogg
 
Vinnare #7: Föräldrablogg
 
Vinnare #8: DIY-blogg
 
Psst! Christina och Jessica har visat vad de fick i sina goodiebags! Spana in.