Årets viktigaste nyårslöfte

Hur klyschigt det än må låta så älskar jag nyårsafton för den nystart som det nya året erbjuder. Nyåret ger en liksom en välbehövd chans att gå vidare. Att glömma alla negativiteter och nedgångar från det senaste året. Det ger en liten puff i rätt riktning helt enkelt. Man får på sätt och vis börja på en ny kula, även om man samtidigt fortsätter och bygger vidare på den där gamla och har alla erfarenheter från det gångna året med sig i bagaget. Jag vet inte riktigt hur jag ska uttrycka mig, men ni förstår kanske hur jag menar fastän jag svamlar som en tok?
 
I år tycker jag att alla borde avlägga ett nyårslöfte. Och glöm det där med att träna mera, äta nyttigare och gå ner i vikt - sådana löften är egentligen bara struntsaker som inte betyder särskilt mycket i längden. Satsa på det här istället:
Lova att vara snäll mot dig själv under år 2014.
Allt för ofta sätter man sig själv i andra hand. Man försätter sig i en position där man egentligen inte trivs eller vill vara. Man lyssnar inte på sig själv och sin kropp och kör på i 180 fastän det är ohållbart i längden. Att vara snäll mot sig själv är något som jag tror att alla borde försöka bli bättre på. För vet ni, när man är snäll mot sig själv, då kommer allt det där andra på köpet! Då mår både kroppen och knoppen bättre och då mår även personer i omgivningen bättre. Sånt märks utåt.
 
Personligen brukar jag inte avlägga nyårslöften, för löften är till för att hållas och jag ogillar starkt att ha en massa saker som jag känner att jag "måste" göra. Men i år tycker jag att vi alla ska avlägga ett sånt där löfte som må låta helt megalöjligt och knasigt (ja, nästan som någonting rätt ur en Bergspredikan för tvåtusen år sedan) men egentligen är jätteviktigt. Att lyssna på sig själv.
 
Var snäll mot dig själv och ta hand om dig. Gör det du tycker är roligt, umgås med folk du gillar, satsa på det som är viktigt men pressa inte dig själv för hårt. Gör 2014 till ett år av välmående och glädje. Ett år där du trivs med dig själv och vardagen. Glöm inte bort att det är du som lever ditt liv, år 2014.
 

Gott nytt år!