Nomineringar, biljetter och programvärdar

Känslan just nu: trött men glad efter en lång och produktiv dag framför datorn.
 
Det är helt klart dags för denna filur att checka ut för ikväll. 
Som ni vet så har Ida-Marie och jag ägnat de senaste månaderna åt att planera en finlandssvensk blogg- och nöjesgala. Nu börjar äntligen pusselbitarna falla på plats och hela galaspektaklet börjar kännas verkligt! Och otroligt spektakulärt. Det är bara nitton dagar kvar till Galan 2016 och ikväll har den stora omröstningen om vem som ska få ta hem blogg- och nöjespriserna under galakvällen öppnats. Fjorton stycken kategorier är fyllda till bredden av finlandssvenskarnas favoriter. Ni kan tro mitt ord när jag säger att det är en bunt sjuuukt fina, inspirerande och välskrivna bloggar och coola influencers som är nominerade till Galan i år. Ida-Marie och jag konstaterade att det var ett rent nöje att sammanställa alla nomineringar, för där fanns så många nya namn sedan förra året och samtidigt en hel del gamla favoriter. Ni hittar röstningsblanketten och alla de nominerade på Finlandssvenska Bloggares galasida. Passa på att rösta före den elfte november!
 
Den här veckan kommer det att hända massor av spännande saker på galafronten. Vi har länge jobbat bakom kulisserna, och nu kan vi äntligen avslöja den ena stora nyheten efter den andra. Galabiljetterna kommer att släppas på lippu.fi under veckans gång (håll utkik!), och redan imorgon kommer vi att avslöja svaret på något som jag vet att många av er undrat över...
 
Otaliga gånger har Ida-Marie och jag fått frågan "Vem är programvärdar för Galan i år?" och bara svarat med att le lite hemlighetsfullt, men imorgon är det äntligen dags att avslöja vem som kommer att leda galaprogrammet den nittonde november. Vågar ni er på att gissa vem det är? ;) Den som gissar rätt får tio poäng och en guldstjärna.