Trumfkortet i min garderob

Inlägget är ett samarbete med e/s design.
 
 
Nu, kära vänner, ska jag berätta om en av världshistoriens häftigaste klänningar - en evighetsklänning. Inför Mikaels och min förlovningsfest i lördags hade jag en enorm klädkris. Jag finkammade varje klädaffär i hela Vasa på jakt efter någonting snyggt, vilket inte var det lättaste att hitta. Ni vet det där eviga problemet när man är 180 cm lång och alla långklänningar slutar vid vaderna samtidigt som alla kortklänningar är lite väl flasha-rumpan-riskabla? Så här efter sommaren är det dessutom ännu svårare att hitta snygga klänningar när det inte är klänningssäsong längre. Då kom Elin Sandholm in som en räddande ängel...
 
Elin Sandholm är kanske bekant för en del av er som kvinnan bakom bloggen Kläder & Kvalitet. Hon är den finlandssvenska kläddesignern som brinner för hållbar livsstil och för att hjälpa andra att konsumera mindre och bygga upp en garderob som man älskar. Sedan mars i år driver Elin nätbutiken e/s design där hon säljer multifunktionella kläder som hon själv skapar i sin ateljé, och det är alltså en av dessa designklänningar jag hade äran att få bära på förlovningsfesten.
 
Om ni klickar er in på nätbutiken märker ni snabbt att ledorden för e/s design är etisk tillverkning, kvalitet, och mångsidighet. Det är kläder som kan anpassas enligt personlighet och kroppstyp. Min måttbeställda och handsydda klänning heter Nicolie Maxi Dress och finns förutom i burgundy också i färgerna grå, olivgrön, blå och svart. Det här är verkligen ingen slit-och-släng-klänning, utan en klänning som kommer att fungera som trumfkortet i min garderob många år framöver. Precis en sådan klänning som jag alltid har sökt, utan att veta om det.
 
 
Själva övredelen av klänningen består av två långa tygstycken som kan viras på över tjugo olika sätt. Så otroligt fiffigt! I lördags valde jag att dra upp tygstyckena rakt över axlarna, korsa dem på ryggen och sedan korsa dem en gång till i midjan för att slutligen knyta dem i ryggen. Möjligheterna är helt enkelt oändliga och det är bara fantasin (eller snarare YouTube-guiderna) som sätter gränser för hur man kan bära den här klänningen. Man kan vira, tvinna, knyta och korsa tygerna för att testa sig fram till vilken klänning som passar ens egen kropp bäst. Vill man inte ha ryggen bar kan man dessutom använda den medföljande tubtoppen som är samma material och färg som klänningen.
 
 
Jag älskar den här klänningen nästan lika mycket som jag älskar min fästman, haha. Det allra bästa är ju att man kan bära klänningen på så otroligt många olika sätt, så fast man använder den på tjugo olika festligheter i sträck är det ändå som att man skulle ha olika klänning varje gång. Hållbart mode när det är som bäst. ♥
 
 
Jag tog på mig klänningen 14-tiden på dagen och ännu klockan 4 på natten när de sista gästerna hade åkt hem satt klänningen som en smäck och jag kände mig så fin. Ja, ni ser ju på bilden - jag hade bytt ut skorna till yllestrumpor för länge sedan, men klänningen var så bekväm att jag hade kunnat gå och lägga mig med den. 
 
e/s design, gott folk. Kom ihåg var ni läste det först. ;)