En resumé av året som gått

År 2012 lider mot sitt slut och likt förra året (del 1, del 2) är det därför dags för en resumé av året som gått. Jag delar upp den i två delar så att det inte blir allt för långt. Och vill man läsa mer om alla kuligheter kan man enkelt klicka sig runt i mitt bloggarkiv i menyn till höger.
 
 
Januari. Vi grillade korv och badade bastu i Vexala. Allra sötaste Oliver blev döpt och jag blev stolt fadder. Jag nördade Lana Del Rey så det stod ut genom öronen och kaffedejtade ofta. Vi inledde vårterminen med dans på Fontana, hade tutormiddag på Rosso och sitzade med Brobyggarna. Vera bjöd på halv åtta-middag. Vi hade en himla mysig sleepover hos Jenny en kväll och en annan kväll firades hennes födelsedag med dunder och brak. Jag var allmänt febrig och förkyld rätt ofta och gillade att gå på bio.
 
 
Februari. Februari var en månad fullspäckad med evenemang: bland annat Kungliga Klubben på Rocktails, Club Fifty/Fifty på Fontana, Viva Las Vaasa vol. 2 på Leipätehdas och middag i Stjärnhallen följt av Melody. Jag hatade kylan men agerade funktionär på BotniaVaasan. Vi hade auskultering och praktik på Övningsskolan. Vi musiksitzade i Academill. Vi hade studerande- och personalfest med specarna. Anna, Emilia och Fanny hade 61-årsfest. En annan kväll hade vi överraskningsfest för Frank och fortsatte festen på Melody. Jag cachade ninjor i Vasa. Det var fastlagstisdag och Fastlaskiainen.
 
 
Mars. Jag fick en mysig jumpin från Chillawear och flyttade in i den. Jag gick på revyer och agerade serveringspersonal med Lina på Oravaisrevyn. Jag fick med alla mina kompisar på ninjajakt. Jag bakade cupcakes. Det var kaffeträffar hit och lunchdejter dit. SPIrre ordnade sitz på Academill. Challo fyllde år och bjöd på finfin födelsedagsfest. Den fantastiska Pampasveckan drog igång och alla bodde i sina halare. Det var Så ska det låta på Ollis, Olympiad på torget, kvällsfest med Mangemakers på Fontana, silliz med Sås & Kopp dagen efter och som avslutning en tiopoängsfest (som blev till film) på Fontana.
 
 
April. Pampaseuforin lade sig och vardagen återvände. Vi hade vår inledande fältpraktik och jag spenderade fyra trevliga veckor tillsammans med specialläraren på högstadiet. Jag bodde hemhemma, åt massa påskgodis och gick på begravning. Malins 18-års dag firades i Forsby och på Ollis. Påskafton ägnades åt inflyttningsfest i Kaitsor. Snön började smälta och vi smetade på oss UV-färg och dansade lite mer på Ollis. Det ordnades middag i Pensala och stormässa i Botniahallen. Mamma och jag gick crazy på IKEA i Haparanda och valborgsmässoafton firades i Hoviska med finaste vännerna och på Solarsky i Rewell Center med en miljard andra människor.
 
 
Maj. Vi hade möbeltalko på min balkong och åt glass på torget. Skoldagarna var evighetslånga och uppgifterna många. Det var bloggträff med Vasagänget på August och kvällen slutade på Sky och Ollis. Vi välkomnade Vera med fina skyltar på flygplatsen. Min smartphone och jag träffades och det var kärlek vid första ögonkastet. Jag hamnade i styrelsen för Vasas bästa fotoförening. Radio X3M bjöd in mig och min avec att se Amanda Fondell på Leipätehdas och vi inledde kvällen med födelsedagstårta för Ida. Jag åt middag på Amarillo, hängde i hemsoporna och plankade överallt i Vasa med knäppgökarna. Sommarlovet kom och jag började jobba direkt. Kommunens hemservice var vad som gällde och däremellan körde jag traktor och harvade åkrar. Och så hängde vi lite på O'Learys och hemma hos alla Vöråbor.
 
 
Juni. Juni bjöd på studentkalas och ett par svängar tillbaka till Vasa. Men mest var det Oravais och jobb, jobb och mera jobb som gällde. Däremellan blev det en resa ner till Karis och Ekenäs för att hälsa på Ida och gå på Popkalaset med bland annat Den Svenska Björnstammen och Timbuktu. En av sommarens bästa kvällar spenderade pojkvännen och jag på Provinssirock med bland andra Example, Nightwish och Snow Patrol. Midsommaren kom och trots att jag jobbade hann jag med både en fin kväll ute vid sjön tillsammans med kompisarna och midsommaraftonsfirande med obligatorisk sleepover hos Tesso.
 
 
Juli. Vi turnerade villor i Vexala. Vörådagarna kom och jag hade fotouppdrag, fick stipendium och jobbade. Det var släktkalas, grillfester och picknickar och det regnade konstant. Vi kidnappade min svägerska och hade möhippa. Lillebrorsan och jag var till Powerpark och jag dog i fritt fall. Jag åt übermycket jordgubbar, badade, tältade och försökte ta tillvara på sommaren medan jag jobbade både morgon och kväll och överlag inte mådde så bra. Jeppisdagarna firades i Jakobstad tillsammans med fina vänner.
 
Fortsättning följer...