Söndagsmiddag med Munters Limonad

 
Visst känns det som att oftast när någon talar om ungdomar så är det i negativa sammanhang? Ungdomar som vandaliserat något, ungdomar som betett sig illa, ungdomar som är lata... och så vidare. Men aldrig är det någon som talar om ungdomar som är driftiga, företagsamma eller gör någonting meningsfullt med sin vardag. Det tänkte jag råda bot på ikväll. 
 
Vid Tegengrenskolan i Vörå har eleverna på årskurs 9 möjlighet att välja en kurs i företagande som tillvalsämne. Det har Einar, Jacob, Michael och Noah gjort, och tillsammans har de startat företaget Limonad UF. Det är ett företag inom ramarna för Ung Företagsamhet, vilket innebär att killarna får testa att driva ett företag i ett år och jobba med allt från att utveckla en idé till att driva en riktig verksamhet och hantera ekonomi och marknadsföring. Tänk om något sådant hade funnits när man själv gick i högstadiet! Vilken otrolig möjlighet att lära sig ta ansvar samtidigt som man får praktiska färdigheter i att driva ett företag. Wow. Men nu kom jag visst av mig lite. Tillbaka till ämnet. 
 
De fyra killarna bakom Limonad UF frågade om jag ville testa deras produkt – en egentillverkad kolsyrad hallondryck vid namn Munters Limonad. Och om jag ville! 😍
 
 
Kan vi börja med att ta en stund för att bara beundra utformningen på produkten? Jag gillar verkligen att det är glasflaskor istället för plast (och lämnar man tillbaka flaskorna så att de kan återanvändas får man 20 cent pant! 😊) och designen på etiketterna med en soldat som dricker lemonad. Miljövänligt och österbottniskt. Gammaldags men ändå modernt. Namnet Munters Limonad är dessutom en lustig ordlek; soldat Munter är en historisk person från Rejpelt i Vörå och munter är ju dessutom en synonym till glad, vilket killarna tycker att fler borde vara i vår värld. Och visst blir man glad av den här härligt hallonröda lemonaden! 😃
 
 
Ikväll var det lemonadpremiär hemma hos oss. Vi hade gjort grisinnerfilé och potatisgratäng till söndagsmiddag och passade på att lyxa till det riktigt ordentligt med hallonlemonad som måltidsdryck. Mmmm, så gott! 
 
 
Ingredienserna i drycken är helt naturliga och den innehåller inga tillsatsämnen alls. Både sambon och jag konstaterade redan när vi tog första klunken att den här lemonaden verkligen är supergod och fräsch. Den smakar skogshallon med en svag touch av citron. 😍 Riktigt somrig och pigg med kolsyra. 
 
 
Vill man köpa lemonaden kan man kontakta Limonad UF via Instagram. Jag håller tummarna för att vi kanske snart kan köpa drycken i någon av butikerna i Vörå centrum också. Det hade varit riktigt najs! 😁 Och så hoppas jag att Einar, Jacob, Michael och Noah fortsätter vara företagsamma även i framtiden, vad de än tar sig för. Tack för att jag fick smaka lemonaden!