Årets halloweenpumpa

 
Välkomna till oss... om ni vågar! 😉
 
Här har årets halloweenpumpa stått och sett hotfull ut på trappan sedan förra helgen. Att karva en pumpa till Halloween har varit en stående oktobertradition i många år. Det är ju så roligt att få gräva ut innandömet ur pumpan och sedan skära ut ett spännande motiv som framträder när mörkret faller.
 
I år köpte jag två stora pumpor inför Halloween – en till mig själv och en till klassen – och introducerade pumpatraditionen till mina elever. De tyckte att det var minst lika roligt som jag att skapa en läskig lykta till vår klassrumstrappa och har pratat om pumpor sedan oss. På min hemmapumpa blev motivet nästan samma som förra året, men ändå inte. Ser ni vad den föreställer? 
 
 
Javisst, det är ju Cheshire Cat från Alice i Underlandet. Den smågalna katten med det kännspaka breda leendet som alltid är det sista som syns när kroppen blir osynlig. Fjolårets pumpa var inspirerad av den lite "snällare" Disney-versionen av katten, medan årets pumpa skapades med inspiration av Tim Burtons version av Cheshire Cat. Jag älskar Tim Burtons filmer, och Alice i Underlandet är inget undantag. 
  
 
"I'm not crazy. My reality is just different from yours."