Tips på lättskötta grönväxter

I torsdags ordnades en riktigt lyckad bloggkväll på blomsteraffären Amalia (det lovar jag att berätta mer om under helgen för jag har cirka tusen bilder att visa!) och jag kom hem med lite nya grönväxter som jag hoppas att ska överleva trots min brist på gröna fingrar. Vi tar en titt på vad som gömmer sig i silkespappret!
 
 
Anna på Amalia tipsade oss om växter som är extremt lättskötta och jag fastnade för dessa två. Svärmorstunga och peperomia heter de. De behöver bara vatten när jorden blivit riktigt torr, och då vattnar man så att jorden blir genomblöt. Sedan låter man dem torka ut igen.
 
 
För oss som är lite dåliga på att komma ihåg att vattna blommorna passar dessa alltså ypperligt. Grönväxter är dessutom en stor trend just nu.
 
 
Nu fattas bara två stycken snygga krukor att ha dem i. Jag har för mig att jag borde ha ett gäng krukor undangömda någonstans, men kan för mitt liv inte hitta dem så jag antar att de försvann i flytten i våras. Jag tror bestämt att jag får bege mig ut på krukjakt efter bloggträffen i Vasa idag. Jag har alldeles hemskt mycket loppisabstinens så jag misstänker att det får bli en loppisrunda. Men först bloggträff!