Utflyttning och inflyttning

Idag har det varit en ovanligt händelserik dag här på gården. En riktig flyttdag!
 
 
Dagen började med extra mycket mys tillsammans med de små dunbollarna. Idag var nämligen dagen då kaninungarna skulle få flytta till sitt nya hem. 
 
 
Vi har ju bestämt från start att vi inte kommer behålla de här gullisarna själva eftersom det är alldeles tillräckligt med två stycken kaniner... men se nu på det där fluffet! Det får vem som helst att bli lite kaninsjuk. 
 
 
Som tur är jag alldeles säker på att kaninerna kommer få det riktigt bra i sitt nya hem. 😍
 
 
Ett par timmar efter att kaninungarnas flyttlass hade åkt iväg kom ett annat flyttlass i sin tur in på gården...
 
 
Kosmos var precis som ifjol väldigt skeptisk till det hela. 
 
 
Vi andra var inte skeptiska utan bara ivriga, för nu är de äntligen här – sommarfåren. 😍
 
 
Världens bästa Gull-Fia är tillbaka! Vi har hälsat på henne ett par gånger under vintern och hoppats på att hon ska komma ihåg oss. Nu när hon kom ut på sommarbete i hagen var hon precis lika tam och gosig som förra året. Svansen viftar av lycka varje gång man gnuggar henne på nosen. 
 
 
Förutom Gull-Fia är det två stycken tacklamm som har flyttat in. 
 
 
Ifjol när vi hade tre tackor med varsitt lamm räckte gräset i hagen inte till och vi var tvungna att flytta dem till ett annat bete i slutet av sommaren, så den här gången blev det färre får. 
 
 
De två lammen har redan börjat ta efter Gull-Fias beteende och kommer nyfiket fram till en så att man får klappa dem. Oj så mysigt det är med liv i fårhagen igen!