En skatt

 
"Glöm inte vilken skatt en vanlig dag är" står det på en tavla hemma hos mina föräldrar. Jag brukar tänka på det där citatet ibland, hur fånigt det än låter. Idag var det just en sådan dag som det där citatet handlar om. En helt vanlig dag som ändå var en skatt. 
 
Amelie och jag har varit förkylda i vad som känns som sju långa och svåra år (fast i verkligheten är det två veckor) men nu börjar vi äntligen se ljuset i förkylningstunneln. Och ljus – det såg vi verkligen mycket av idag! På eftermiddagen, när alla hade magarna fulla av bananplättar, gick vi ut för att njuta av februarisolen. 
  
 
Bredvid fårhagen grönskar gräset (är det februari eller april!?) så idag fick herr Nova komma ut och skutta litegrann också. 
 
 
Det såg så gemytligt ut att jag till och med var tvungen att hämta kameran, för ovanlighetens skull. Barnet på bilden såg till att jag inte tappade bort mina vantar när jag fotograferade. 
 
 
Och Mikael fick vara kaninvakt. I dubbel bemärkelse. Dels vaktade han att Nova inte rymde...
 
 
...men mest vaktade han att Sputnik inte åt upp Nova. 😅
 
 
När Sputnik fick mord i blicken var det dags att snabbt förvisa honom in i huset med de andra katterna.
 
 
"Pupu" sade Amelie och smekte kaninen över öronen. 😍 
 
 
Efter att vi skött om kaninerna brukar vi alltid passa på att gunga när vi är ute. Så också idag. Skulle Amelie få bestämma skulle vi gå ut och gunga minst tio gånger om dagen. "Guggu" brukar hon säga och gå till dörren och leta fram skorna.
 
 
Någon snö syns inte skymten av längre och jag tror bestämt att det är mitt fel att snön försvann. Amelie älskar att åka pulka, och hittills har vi bara använt en helt vanlig pulka som funnits här på gården sedan tidigare. Vi tänkte att hon säkert får en babypulka till julklapp eller födelsedagspresent av någon, så vi köpte ingen i början av vintern. Och sedan när hon inte fick någon babypulka har vi klarat oss med den vi haft. Ända tills för ett par veckor sedan när jag tänkte att hon kanske behöver en babypulka ändå, så att hon får sitta lite bekvämare när vi är ute och ränner, och så gjorde jag slag i saken och köpte en babypulka trots allt. Och dagen efter försvann snön. 😁 Men kanske blir det vinter igen i april eller maj så vi hinner testa pulkan. Ni vet vems fel det är i så fall. 
 
 
Idag passade vi på att ta fram några sandlådeleksaker ur förrådet istället. Raka vägen från 90-talet! 😍 Vi tackar Amelies farmor som har sparat så många fina leksaker. 
 
 
Och det var allt om den dagen. En helt vanlig dag. En skatt.