2017-12-01 | 15:56:24

Vardagsrummet efter renoveringen

 
Julen närmar sig med stormsteg – idag är det redan den första december! Det är helt galet hur snabbt det här året har gått. Hade vi ens någon sommar i år? En stor orsak till att året verkligen har flugit iväg för sambons och min del stavas förstås r-e-n-o-v-e-r-i-n-g. Ni anar inte hur skönt det är att ha rott hela renoveringsprojektet i land nu lagom till vintern. Det är helt makalöst skönt att kunna ägna hela december åt att bara njuta av julen i vårt nya hem. Inget mer kakelkaos och ingen mer färgångest. Nu får vi bara inreda och njuta. ♥
 
Idag tänkte jag att vi skulle kika lite närmare på hallen och vardagsrummet. Så här ↑ ser det ut när man kommer in i vårt hus.
 
 
Före renoveringen fanns det en liten farstu i den lilla hallen, men eftersom ytterdörrar nuförtiden är mycket tätare än vad ytterdörrar var på 70-talet när huset byggdes så hade en liten farstu (eller vindfång som det kanske kallades?) inte fyllt någon funktion längre. Vi bestämde oss tidigt för att riva farstun och få en större hall.
 
 
Eftersom det här är huvudingången till huset ville vi också få in mer klädförvaring, så vi satte in en garderob med stora spegelskjutdörrar (från Östmans snickeri, precis som garderoberna i sovrummen) längs ena väggen. Den slukar hur mycket ytterkläder som helst! På golvet har vi av praktiska skäl lagt klinkers. Dörren strax till vänster bredvid hallen går till toaletten.
 
 
Före renoveringen var det en dörr in till köket och bredvid köket fanns skrubbar från båda hållen. Eftersom vi var ute efter en mer luftig och öppen planlösning fick skrubbarna ryka, och dörren in till köket likaså.
 
 
20 april såg det ut så här från samma vinkel ↑. Rivningen var i full gång och skrubbarna bredvid köket ett minne blott.
 
 
Och idag ser det ut så här! Det är helt otroligt vilken förändring man kan åstadkomma i ett hus.
 
 
Mot andra hållet från hallen sett finns sovrummen och vardagsrummet. Mellan vårt sovrum och vardagsrummet fanns en utstickande liten väggstump som vi tog bort, men i övrigt är väggarna så som de varit.
 
 
På väggarna i hela vardagsrums- och köksdelen av huset har vi en ljusgrå bastapet från Sandberg. Den passar så fint ihop med vårt golv och gör att hela huset känns enhetligt, luftigt och fräscht. Golvvalet har ni ju redan hört allt om.
 
 
I och med den öppna planlösningen blev det en del utsatta hörn. Dem klädde vi in med vita lister så att de inte ska skadas om man råkar slå i dem.
 
 
I den bortre änden av vardagsrummet fanns det tidigare ett fönster.
 
 
Där finns numera dörren ut till vårt älskade uterum.
 
 
Det går inte riktigt att ha någon taklampa i vardagsrummet eftersom rummet blev en "genomfart" men i och med att vi har dimbara spottar gör det ingenting. Än så länge har vi bara satt upp en taklampa i hela huset.
 
 
Några gardinstänger har vi inte ännu, och inte heller några fönsterbrädor under fönstren. Vi har inte riktigt vågat spika upp några tavlor i våra nya tapeter ännu heller, så det känns onekligen lite kalt. Men man kan ju inte göra allt på en gång heller. ;)
 
 
I och med tillbyggnaden blev vardagsrummet lite svårmöblerat på det viset att det egentligen bara går att ha soffan mot den vägg där vi har den nu. Om man inte vill sitta med ryggen mot fönstret och TV:n synlig rakt utifrån vill säga, men det är ju inte helt optimalt. Att hitta en stor soffa som inte täckte dörren till uterummet var inte det lättaste, men till sist hittade vi den ultimata soffan (och en matchande gubbstol åt sambon) vid Masku.
 
 
Få se hur länge den får vara ifred från de små busungarnas klor...
 
 
Jag tror bestämt att julgranen kommer få stå där i hörnet till vänster om TV:n i år. :)
 
 
Låt decembermyset börja!

Finheter
Christina

Vad det ser stort ut! :D Så ljust och luftigt också.

Svar: Ja, det känns riktigt stort! :)
TIDSTJUVEN

2017-12-01 | 16:32:25 | http://finachristinas.com
Joanna-livet med Aspergers syndrom och Bipolär sjukdom

Så fint

Svar: Tack så mycket. :)
TIDSTJUVEN

2017-12-01 | 19:03:38 | http://www.joannahalvardsson.se
Pia

Alltså WOW, så fint!

Svar: Tack Pia!
TIDSTJUVEN

2017-12-01 | 20:01:52
Karin

Åh, små kassorna. :) Och vilken make Över huset har fått. Ser ju alldeles nytt ut!

Svar: De har blivit så nyfikna på omvärlden och hålls knappt alls i sin korg längre. Små linslusar är de dessutom hela högen. :) Och jo, inte skulle man kunna tro att huset har 40 år på nacken längre.
TIDSTJUVEN

2017-12-01 | 20:44:27 | http://heimani.wordpress.com
Karin

*kissorna (katterna, jäkla autocorrect)

Svar: Make över var ganska kul också :') Svengelska!
TIDSTJUVEN

2017-12-01 | 20:45:26 | http://heimani.wordpress.com
FREEDOMtravel

Fint det har blivit! Ser nytt och fräscht ut! Mycket jobb bakom säkert ...!

2017-12-02 | 09:00:52 | http://www.freedomtravel.se
Anonym

Snyggt! Vad har ni för golv?

2017-12-02 | 10:52:53
Karin

Haha, Extreme make Över goes Nykaabi. :D

2017-12-02 | 10:56:58 | http://heimani.wordpress.com
hanna, förbanna

wow! Så himla fint, Maria!

2017-12-05 | 16:48:22 | http://hannaforbanna.blogspot.com/
Marias Memoarer

åh, så luftigt och fräscht det ser ut, bra jobbat! :)

2017-12-05 | 20:41:02 | http://www.mariasmemoarer.com
Kommentera:
Kom ihåg mig?