Andra dagen som mammaledig

 
I förrgår kom jag att tänka på att det knappast är särskilt länge kvar tills jag övergår från att vara vårdledig med tvååringen till att bli moderskapsledig med bebisen. Under förra graviditeten var det en stor omställning att säga hejdå till alla elever och kollegor på jobbet och bli mammaledig. Det var såklart mycket som skulle förberedas med vikarieinskolning, sammanställningar och så vidare inför sista dagen på jobbet, och att sedan plötsligt bara lämna allt jobbrelaterat utan att direkt ha något att göra hemma hela dagarna i en månads tid i väntan på bebisen var väldigt konstigt. Speciellt eftersom jag då, precis som nu, mått bra som gravid. 
 
Nu i fredags var jag tvungen att logga in på FPA:s webbsidor för att kolla upp datumet och fnissade gott för mig själv när jag konstaterade att det tydligen var redan dagen efter – alltså igår – som min mammaledighet började. 😂 Vilken koll man har!
 
 
Idag när vi satt och alla hjärtans dag-fikade på eftermiddagen påpekade jag åt sambon att det såg ut att bli en väldigt fin solnedgång. Kanske vi borde dra till med en gravidfotografering? Sagt och gjort. Tio minuter senare hade jag dragit på mig en klänning, lockat håret och tömt kamerans minneskort medan sambon hade startat bilen och klätt ytterkläder på tvååringen. Sedan drog vi till skogs på en fotografering som tog ungefär lika mycket tid i anspråk som själva förberedelserna. Om det är något man blir som småbarnsföräldrar så är det effektiva. 
 
 
Det som är extra roligt, och som jag insåg nu i efterhand, är att de här bilderna är tagna vid prick samma tidpunkt i graviditeten som gravidbilderna vi spontanfotograferade i november 2018. Idag går jag in i vecka 36 (35+0). Kanske dags att plocka in bebiskläderna och börja ställa i ordning skötbädden i badrummet? Tänk att vi snart får reda på vem som gömmer sig där inne i magen. ❤
#1 - ellenlundis

Vet ni om det blir en flicka eller pojke? Eller kanske ni vill ha en överraskning? :)

Svar: Vi vet, men håller det hemligt tills babyn är född. :)
TIDSTJUVEN