2017-09-20 | 20:42:00

Nytt utseende på husgavlarna

Med hjälp av duktiga byggare kan man verkligen åstadkomma otroliga förändringar på ett hus. För ett par veckor sedan fick husgavlarna på vårt 70-talshus sig en omgång.
 
Före:
 
Låt oss börja med att friska upp minnet litegrann genom att kika på hur huset såg ut i maj, före vi började renovera och dona. I maj hade vi ett mycket tidstypiskt gult hus med bruna gavlar som sköt ut en bit utanför själva husfasaden.
 
 
I juli målade vi tegelfasaden från gul till ljusgrå och näst på tur på fasadfronten var därmed husgavlarna. Att hitta samma kulör som tegelfärgen till träet var som ni kanske minns inte det lättaste. Men till sist lyckades vi, och då var det bara att börja måla för min del. Och måla och måla och måla. Vet ni hur många brädor som behöver målas för att man ska få tillräckligt många till fasaden på en tillbyggnad (som dessutom har rätt många fönster så man tycker ju att själva väggytan inte skulle bli så stor) och två husgavlar? Det är hiskeligt många. Lägg sedan till att det är massor av foderbrödor och hängbrädor som ska målas vita också. När man tror att man är klar har man ännu lika mycket kvar att måla. Men jag gillar att måla, så det är lugnt.
 
 
För två veckor sedan såg Sofia från Wiks MB Ab och Nikolai från Juniko Bygg till att de bruna gavlarna blev ett minne blott. På bara ett par timmar var allt det bruna puts väck. Därefter byggde de våra nya husgavlar.
 
Efter:
 
Nu har tillbyggnaden panel och de nya gavlarna ovanför teglet är klara. Det blev verkligen en enorm skillnad på huset när de bruna utstickande gavlarna revs och de nya ljusgrå gavlarna som är i nivå med resten av husväggen byggdes.
 
 
De bruna brädorna bakom hängrännorna har även de rivits ner till förmån för nya fräscha vita hängbrädor. 
 
 
Mot terrassen blev det så fint med den nya ljusgrå husgaveln och den ljusgrå tillbyggnaden med vita knutar
 
 
Vi valde vita hängrännor och stuprör, för att inte blanda in ännu fler färger i vår färgsoppa.
 
 
Näst på tur på utsidan står att måla sockeln från brun till mörkgrå.

Finheter
Miilo

Superfräscht resultat!

2017-09-20 | 21:24:11 | http://miilo.ratata.fi
Josefina

Alltså vilken förändring, helt nytt hus ju 😀😀 snyggt!

2017-09-21 | 08:36:58 | http://jossanp.com
Karin

Wow, vilken skillnad! Huset började se mycket "lättare" ut. Stor förändring med ett ändå förhållandevis litet ingrepp.

2017-09-21 | 10:18:56 | http://heimani.wordpress.com
Emma

Gud så snyggt! Älskar det. Jag har en fråga som jag funderat på en längre tid! Hur redigerar du dina bilder till bloggen? De har ju en tendens att bli oskarpa då man laddar upp dem, men dina bilder är alltid på topp. Vad gör du? :-)

Svar: Tack så jättemycket Emma! :D Och tusen tack för att du gillar mina bilder. Jag redigerar i Photoshop och förminskar dem alltid till exakt rätt maxbredd (mina bloggbilder är t.ex. alltid 725 pixlar breda) och väljer "Spara för webben" när jag ska ladda upp dem på bloggen. Då blir de inte ihoptryckta och oskarpa när jag laddar upp dem i ett inlägg.
Här finns en guide jag gjorde 2011: http://tidstjuven.com/2011/march/fa-skarpa-bilder-pa-bloggen.html
TIDSTJUVEN

2017-09-21 | 12:52:54
Saragunmarie

Ni har ju fått ett helt nytt hus! :D Så fräscht!

2017-09-24 | 08:29:00 | http://saragunmarie.vimedbarn.se/
Kommentera:
Kom ihåg mig?