2013-12-29 | 17:31:00

En lista över året som gått

2013 var ett oerhört händelserikt år, kan jag med säkerhet konstatera efter att ha tittat igenom mitt bloggarkiv månad för månad. Det hände minsann både det ena och det andra. Många minnesvärda vardagsstunder och många resor och fester. Istället för en megalång årsresumé som ingen ändå orkar läsa igenom sammanfattar jag nu det gångna året i en alldeles suverän Ratata-lista med bilder och text. Länka gärna i kommentarsfältet om ni också gör den/har gjort den, för jag vill jättegärna läsa era listor. :)
 
1. Den bästa resan
Vilken som var den bästa resan under år 2013, det råder det inga tvivel om. Frankrikeresan i augusti förstås! En hel vecka tillsammans med Ida, en av mina bästa vänner, i Frankrike, Monaco och Italien. Vackra landskap, spännande upplevelser och varma stränder. Och åh, friheten! Den resan är verkligen ett minne för livet, och jag skulle inte tveka en sekund på att göra om den.
 
2. En vinterdag jag minns extra starkt
Den där februarikvällen då vi åt middag hela tjejgänget och det slutade med att alla gick till Den Stora Lägenheten när restaurangen stängde. Det var nog den bästa sleepovern någonsin.

3. En person jag spenderade mycket tid med
Mikael. Vi var heltidssambos hela sommaren (och halvtidssambos sedan dess) och har i år kommit varandra närmare än någonsin förut. Han betyder verkligen så otroligt mycket för mig. Det är konstigt det där hur en människa kan komma inspatserande i ens liv bara sådär och plötsligt vara en av de viktigaste komponenterna i det.

4. Ett extra fint matminne
När Mattias bjöd oss på finmiddag i vinkällaren första gången vi hälsade på honom på Åland, i februari. Det var verkligen mysigt och maten var top notch! Alla middagarna på sommar-Åland är också sådana matminnen som är extra fina.

5. En vårdag jag minns extra starkt
En sån där helt vanlig vårdag som spenderades i traktorn ute på en åker som skulle harvas. Ur radion skrålade årets sommarplågor som man ännu inte hade hunnit tröttna på och på traktorgolvet skumpade korgen som var fylld av picknick som snart skulle avnjutas vid åkerkanten tillsammans med familjen.
 
En annan vårdag värd att nämnas var den där dagen då sommarlovet stod för dörren och vi klättrade upp på Veras tak och åt gott, blåste såpbubblor, betraktade staden från ovan och filosoferade över livet.
 
6. En stund för mig själv
En ledig sommardag i augusti då jag fixade frukost på sängen åt mig själv och bara njöt av tillvaron. Sånt är viktigt.

7. En outfit jag kände mig snygg i
I år har jag kommit att förälska mig i klänningar. Speciellt lösa klänningar som man kan ha en skjorta eller kofta utanpå. Oufiten här ovan är en favorit från september.

8. Såhär såg min vardag allt som oftast ut
Sedan september såg den mestadels ut såhär. Massa stress med skolarbeten, deadlines och praktik. Och så skulle man hinna med lite fritid däremellan, och det gick inte alltid ihop. Lösningen var för det mesta kaffe i mängd och massor. Jag hoppas på en lugnare vårtermin (vilket det ser ut att bli, om man ska döma av vårens schema).

9. En sommardag jag minns extra starkt
Alla sommardagarna på Åland. Lite extra starkt minns jag den där dagen då Mikael och jag körde in till Mariehamn och strosade runt i hamnen bland fiskmåsar och svanungar utan några större planer. Bara han och jag. Och sedan skrek vi oss hesa till Oskar Linnros och Zara Larsson på RockOff på kvällen. Så fint.

10. En minnesvärd fest
Åh, balkongfesten på vappen! Festen som vi planerade i veckor och verkligen satsade fullt på med dekorationer och snillrika detaljer. En middag för 19 personer på min balkong i Vasa - rätt otroligt att det faktiskt lyckades! En kul anekdot är att vi lånade stolar och bord från UF-lokalen i Pensala och fraktade dem till Vasa inför den stora kvällen, haha. 

11. En viktig händelse
Min lillebror blev konfirmerad och det var fest hemma i byn. Kan fortfarande inte riktigt greppa att min lilla lillebror blivit sådär stor helt plötsligt.

12. Såhär såg mitt hem ut
Ibland var mitt hem studielägenheten i Vasa, ibland som låtsas-sambo med pojkvännen, ibland i hembyn.

13. En höstdag jag minns extra starkt
Villaavslutningen som firades ute vid Muminhuset tillsammans med min familj. Det rådde raketförbud i nejden, så enbart ett fåtal fyrverkerier syntes i natten, men naturen bjöd på sitt egna skådespel - den vackraste solnedgången i mannaminne.

14. Ett ställe jag spenderade mycket tid på under året
Utan tvekan i bilen. Jag vet inte hur mycket jag har kört det här året, men mycket är det. Mellan de olika ställena där jag bor, mellan klienterna på jobbet, till världens ände och tillbaka igen. Ibland har bilen fungerat som den enda fasta punkten i mitt liv och även om den krånglat ibland så gillar jag den något enormt. Kära gamla Volvon. Förhoppningsvis får vi uppleva många roliga äventyr tillsammans ännu. 

15. Ett foto som sammanfattar det här året
Mycket vänner och familj, mycket mat och mycket foto (allt från roliga fotojobb på konserter och hemma hos söta familjer till vardagsfoto och snapshots). Kameran har verkligen gått varm i år och det har varit ett väldigt bra år kan jag konstatera så här med facit i hand. Förhoppningsvis blir nästa år lika bra, om inte ännu bättre! :)

Finheter
Silje

Härligt inlägg med fina bilder :) Roligt att blicka tillbaka på det gångna året och dessutom ha det illustrerat med bilder!

Svar: Tack så mycket! :) Javisst, jag tycker också att det är mycket roligare med återblickar och summeringar som består av bilder istället för enbart text. Den här listan var ju helt fenomenal i det ändamålet. :)
TIDSTJUVEN

2013-12-29 | 18:58:41 | http://siljethereses.wordpress.com
monica

Jättefint! Storgillar fotot från villaavslutningen.

Svar: Tack! :) Den kvällen var verkligen magisk.
TIDSTJUVEN

2013-12-29 | 19:08:38
s p i n d e l t j e j e n

Vilken härlig krönika! :)

Svar: Åh, tack söta du.
TIDSTJUVEN

2013-12-29 | 20:01:42 | http://www.spindeltjejen.se
fotograferats.blogg.se

Trevlig sammanfattning!
Gott nytt år!

Svar: Tack så mycket. :)
Gott nytt år till dig också Ida!
TIDSTJUVEN

2013-12-29 | 20:07:36 | http://fotograferats.blogg.se/
Emilia

Vilken rolig årsresumé! Mycket roligare att läsa än alla "det här gjorde jag i januari, det här i april och dethär i november"... :)

Svar: Så roligt att du gillade den! :) Den här var mycket roligare att skriva också, jämfört med de där månad-för-månad-listorna.
TIDSTJUVEN

2013-12-29 | 20:42:36
Betty

Oj du skapar fina stämningar här på bloggen med dina underbart mjuka bilder och personliga stil, verkligen kul att läsa!

Svar: Åh, tusen tack Betty! Dina ord gör mig verkligen glad. :)
TIDSTJUVEN

2013-12-29 | 20:56:20 | http://bettymaj.ratata.fi
Ann-Sofie Sandin

älskar dina bilder, och vad trevligt år du har haft :)

Svar: Tusen tack fina du! Många kramar till dig! :)
TIDSTJUVEN

2013-12-29 | 20:58:56 | http://aansoo.blogg.se/
SARA

Fina bilder och det låter som att du har haft ett riktigt bra år :)
Gott nytt år (lite i förväg)! :D

Svar: Tack så mycket! Det har jag haft, även om året visserligen har kantats av en del nedgångar också. Men det är väl det som kallas livet. :)
Gott nytt år till dig också Sara! ♥
TIDSTJUVEN

2013-12-29 | 22:33:57 | http://saraemilias.for.me
daniela

va fin å annorlunda resumé! å du skriver jättebra :)

Svar: Tusen miljoner tack! :)
TIDSTJUVEN

2013-12-30 | 18:09:19 | http://ddanielas.blogg.se
Saragunmarie

Superfina bilder!! :)

SV: Ja, he va en tönt som tyckt att on va smart o börja kommenter skit på bloggar i mitt namn o me mina uppgifter. Dock kuna int polisin jö na åt e, tyvärr. Men ja vejt vem on e, så händer e igen så tar ja itu mé on sjölv :D

Svar: Tack så jättemyki! :)

Men usch, va obehagligt att nain ens får för se att gör så. Vilken tur att du fick reida på vem e va i alla fall, även om polisen int kunna gör na.
TIDSTJUVEN

2013-12-30 | 18:42:50 | http://saragunmarie.blogg.se/
Jess

Vilken bra årsresumé! Kanske ska satsa på att göra den nu ikväll och få upp på bloggen :)

Svar: Så roligt att du tycker det! :)
Jag ser fram emot att läsa din resumé.
TIDSTJUVEN

2013-12-30 | 19:59:12 | http://jesskarlsson.blogg.se
Zarah-Lou

Bilden från taket är ju bara för härlig! :D

Svar: Åh, tack du! Det var verkligen en dag utöver det vanliga. Blåser såpbubblor ut över staden, det gör man ju inte varje dag. :)
TIDSTJUVEN

2013-12-30 | 20:37:53 | http://blogg.zarah-lou.se/
Ida-Marie

Jätte trevligt lista, du verkar haft ett riktigt bra år :)

Svar: Jodå, det här året har onekligen haft många fina höjdpunkter. :) Hoppas att ditt år också har haft det.
TIDSTJUVEN

2013-12-30 | 20:48:01 | http://ziio.se
Ellen (alatariel)

Super kiva lista! Och ditt år har ju vari super. :D
Tror absolut att jag också ska ta och göra den här istället för en lång årsresumé. Förra året blev jag inte ens klar med den..
Och ja förresten kontaktade dig tidigare idag (igår) på din mail. :D

2013-12-31 | 00:00:32 | http://alatariel.papper.fi
Linneaellinore - FOTO

Åh vilka fina och mysiga bilder, gott nytt år! :)

2014-01-01 | 20:45:12 | http://linneaellinore.blogg.se
Fanny

Nice! Verkar ha varit ett bra år!

2014-01-02 | 01:37:43 | http://fannicklas.blogg.se
Kommentera:
Kom ihåg mig?