Favoriter i moderskapsförpackningen 2020

 
En stor milstolpe i finländska kvinnors graviditeter är helt klart när moderskapsförpackningen anländer. En fredag i början av december fick jag hämta ut vårt efterlängtade paket från posten och dyka in i dess innehåll. Det kändes verkligen som en för tidig julafton den dagen! 😍
 
Valet var inte svårt när jag lämnade in mina uppgifter på FPA:s webbsidor och fick välja mellan den fullproppade moderskapsförpackningen eller en (inte alls motsvarade) summa pengar. Trots att vi fick moderskapsförpackningen 2018 också så känns det ändå som att innehållet är så användbart, mångsidigt och håller så hög kvalitet att vi gärna ville ha lådan till nästa barn också. Framför allt sovpåsen som kommer i lådan är verkligen guld värd! Och så lyxigt att inte behöva köpa sängkläder, badhandduk och allt sådant. Det var helt enkelt få produkter som lämnade oanvända i 2018-lådan (typ bara sparkbyxorna med fot), och eftersom vi inte behöver köpa särskilt mycket nytt till bebisen så är det ju roligt att hen ändå får lite bebisprylar som inte är ärvda efter storasyster. 
 
Det enda negativa jag kan säga om 2020-lådan är att det var lite väl neutrala färger på de flesta produkter. Jag förstår att man behöver hålla det rätt neutralt (speciellt basplaggen) för att det ska passa alla, men för min del hade det gärna fått vara mycket mer färg och mönster. Könsneutralt behöver ju inte betyda färglöst. Fast de plagg som var mönstrade var förstås desto finare istället. 😊 Vill ni kika på innehållet i sin helhet kan ni göra det på FPA:s hemsida. Jag tänkte passa på att dela med mig av mina 5 favoriter från lådan här nedan. 
 
 
 
1. Åkpåse med djurmotiv
Inte helt otippat är sovpåsen min absoluta favorit. Tänk om det fanns en så här mjuk och gosig sovsäck i vuxenstorlek också! 😉 Vi använde Amelies sovpåse i vagnen ända tills hon hade växt ur liggdelen och vi inte ville klippa hål i sovpåsen för sittdelens bälten, och inomhus använde vi den alltid som en mjuk lekmatta på golvet när vi hälsade på hos vänner och familj. 2020-påsen är verkligen superfin med gulligt djur- och naturmönster. 
 
 
2. Stjärnmönstrad filt
Filten var det andra jag fastnade för när jag gick igenom innehållet. I 2018-lådan kom det också en filt, men den var inte alls lika mjukt och skönt material som den här (även fast båda är 100% bomull) och så tappade den formen litegrann efter ett par tvättar. Den här känns verkligen som en sån där filt som man kommer använda prick varje dag det första året. Den kan ju användas i vagnen, i babynestet, i sängen, i bilen och så vidare. 
 
 
3. Mjukisdjur
Storasystern var aldrig intresserad av någon snuttis när hon var bebis, men kanske lillasyskonet blir det? Den här regnbågsfärgade snuttisen är ju bara så gullig att den gärna får komma till användning. 😍 Amelie var med och botaniserade i lådans innehåll när vi hämtat den, och hon tog sig genast an uppgiften att sköta mjukisdjuret tills bebisen anländer. Jag gissar att hon kommer vara väldigt noggrann med att se till att den här snuttisen gosas med. 
 
 
4. Badhandduk
2020 års badhandduk har en katt på huvan! Behöver jag säga mer? 
 
 
5. Nattdräkt
Sovklänningen som brukade finnas med i lådan har numera förnyats till en pyjamas, och motivet på den är sengångare! Det behövs helt enkelt inga fler kommentarer där heller. 
 
 
Några andra favoriter värda att nämnda är haklappen som var väldigt fin färg, sängkläderna med räv- och kaninmönster och collageoverallen med björnar på. ❤
#1 - Marias memoarer

Vad roligt att ta del av innehållet, fast jag inte är bebissjuk för närvarande så är jag alltid lite svag för bebiskläder å dylikt ändå 🤩 Djurmönster går ju alltid hem, och alltså rävar och sengångare 😍❤️

Svar: Jag förstår dig helt! Det är ju bara något speciellt med bebiskläder. 😍 Det är alltid så roligt när någon vän ska få barn och man får gå loss bland de pyttesmå storlekarna i butikerna också. 🥰
TIDSTJUVEN

#2 - Marie

Ohh så bra innehåll det var och hela lådan var ju jättefin

Svar: Ja det är verkligen en lyxig förmån som vi får här i Finland. 🥰 Det är meningen att själva lådan ska kunna användas som bebisens första säng också, för längst ner i botten finns en madrass. Och så kan man ju använda den som förvaring för urväxta kläder eller annat sedan efteråt.
TIDSTJUVEN

#3 - ellenlundis

Så fint! Jag undrar varför Sverige inte har en sån där fin moderskaps- förpackning? Så smart tänkt av Finland! :)

Svar: Det är absolut något som kunde införas i Sverige också! :)
TIDSTJUVEN