Den ultimata syskonvagnen

  
Minns ni mitt vagnproblem för ett par veckor sedan? Nu är det löst! 😄 I vinterns värsta snöstorm förra veckan hämtade vi hem en alldeles perfekt syskonvagn för våra behov. Nu står den så snällt och väntar på alla framtida vagnpromenader med två små knattar. 
 
Jag fick så många bra tips och synpunkter om syskonvagnar här på bloggen, på Facebook och via privatmeddelanden (tack! ❤) och efter att dessutom ha läst en hel drös med recensioner stod valet i princip mellan två olika vagnar; Emmaljunga Double Viking 735 och Bugaboo Donkey Duo. De hör båda till de smalaste syskonvagnarna och har individuellt vändbara sittdelar, vilket var mina viktigaste krav. Jag är ju en sån som alltid läser på massor före jag köper någonting lite dyrare (oavsett om det är en ny dator, kamera eller en vagn) så nu består prick alla riktade annonser jag möts av när jag öppnar webbläsaren eller går in på Facebook förstås av barnvagnsreklamer efter allt mitt googlande. 😅
 
 
Den största fördelen med Bugaboo Donkey Duo är att det är enda vagnen på marknaden som kan användas både som enkelvagn och dubbelvagn i och med att chassit kan dras ut på bredden. Det i kombination med att viktgränsen på sittdelarna är väldigt hög gjorde att den var en stark kandidat på min lista. Den är dock svår att få tag på eftersom den inte säljs i fysiska butiker häromkring, utan enbart online. Döm om min förvåning när det trots allt råkade dyka upp en begagnad Bugaboo Donkey i mitt facebookflöde häromveckan! Sambon, lillchefen och jag passade genast samma kväll på att åka och spana in den och provsitta/testköra. 😊 Och tur var det, för då märkte vi att Donkeyn trots allt är en vagn som inte passar för våra behov.
 
Vi bor ju mitt ute på landet, med bara en asfalterad huvudväg. Resterande av mina promenadvägar är grusvägar och skogsvägar, och på dem hade en Donkey helt enkelt inte funkat med sina små hjul och stelhet, oavsett hur hypad den är bland småbarnsföräldrar runtom i landet. Jag är väl kanske lite bortskämd med både gung och fjädring efter att ha gått med vår pansarvagn Emmaljunga Duo Edge bokstavligt talat över stock och sten i två år, för Donkeyn kändes alldeles för stel, skakig och på något vis "plastig" när vi testkörde den. Visst är den fin, och i stadsmiljö (eller åtminstone i en tätort med gångbanor och trottoarer) är den säkert fenomenal, men antalet gånger vi går på stan med vagn på ett år kan räknas på en hand. Så den kunde vi stryka från listan. 
 
 
Strax därefter hittade vi sedan vår vagn. Eller så var det kanske den som hittade oss. 😍 En begagnad Emmaljunga Double Viking 735 i superfint skick! Med bara ett par år på nacken och till rimligt pris. En vagn som har allt det vi söker; lagom bredd, mycket rymliga sitt- och liggdelar, bra dämpning och dessutom stora robusta Outdoor-lufthjul. Vi var sålda genast när den blivande storasystern provsatt den och vi rullade en sväng hos de föregående ägarna. Den är så lättkörd och smidig, samtidigt som det känns som att den kommer klara av alla våra grusvägar. Jag hoppas verkligen att barnen börjar trivas i den, för den här vill jag gärna gå med. 
 
 
Det kom inte med någon liggdel med vagnen vi köpte, men samma snöstormsdag som vi hämtade vagnen så plogade vi oss tvärs genom stan för att köpa en passande liggdel i fint skick som jag också hittat begagnat. Den har lite annan färg än sittdelarna, men det är inget som stör användningen tycker jag. Alla delarna är lätta att knäppa loss från varandra och packa ihop och vagnen ryms bra in i vår Volvo V70, så det bådar ju gott inför framtida utflykter. 😊 Liggdelen är förstås smalare än den vi är vana med från vår Emmaljunga Duo Edge, men den är ändå lång och rymlig så jag tror att vi kommer kunna använda den länge. 
 
Storasyster är redan stormförtjust i vagnen och sitter så bekvämt i den. Det enda negativa jag kan komma på med Emmaljunga Double Viking 735 såhär innan vi tagit den i användning är den relativt låga maxvikten på sittdelarna. Men efter att ha tagit del av andras erfarenheter kring maxvikten och provkört vagnen kan jag bara konstatera att man absolut kan ta den saken med en nypa salt och vågar använda sittdelarna långt efter att 15-kilosgränsen passeras. Det är en robust vagn med stadigt chassi, så jag ser ingen orsak till att inte använda sittdelarna så länge som barnet ryms dit och sitter bekvämt.  
 
 
Nu när syskonvagnen står och väntar på sina passagerare känns det plötsligt sååå mycket mer verkligt att vi snart kommer vara tvåbarnsföräldrar! Bara sisådär 48 dagar kvar. ❤