Vår barnvagn

 
Vi har en barnvagn! Jag gjorde en liten gallup på Instagram där jag frågade om jag borde blogga om barnvagnen, och ni fem pinnar som röstade på nej kan helt enkelt hoppa över att läsa det här inlägget. Alla ni övriga som röstade på ja – det här inlägget är till er. 😉
 
Efter att ha läst igenom era kloka barnvagnsråd här på bloggen och på Facebook, provkört kompisars vagnar och fått höra deras recensioner kände Mikael och jag oss lite klokare gällande vilken vagn vi ville ha. Det lutade starkt mot en Emmaljunga Duo Edge som är tillräckligt hög för två långa föräldrar och har en stor och rymlig liggdel som går att använda dubbelt längre än på många andra vagnmodeller. Dessutom prisade alla just den vagnmodellen för att den är väldigt stabil att använda här ute på landet. Vi vill ju inte ha en stadsvagn utan en stadig landsbygdsvagn som funkar på både grusvägar och osandade vintervägar, så ett chassi med stora lufthjul på rad (inte svängbara framhjul) bestämde vi att vi ville ha. Jag finkammade Findit, Tori och alla loppisgrupper på Facebook och hittade till och med ett par vagnar av rätt modell till bra pris... men alla försäljare jag kontaktade svarade att vagnarna tyvärr redan var sålda. 
 
Att återanvända och köpa begagnat istället för nytt vid de tillfällen det är möjligt är något som är viktigt för mig. Det känns bra både ur ekonomisk och ekologisk synvinkel – i dagens slit-och-släng-samhälle produceras så otroligt mycket kläder och prylar och det är inte hållbart på något vis alls att vi konsumerar, konsumerar och konsumerar i den takt vi gör idag. När det kommer till bebiskläder och bebisprylar används de dessutom så kort tid att de knappt hinner bli det minsta nötta innan det är dags att plocka undan dem, så skillnaden mellan nytt och begagnat blir extremt liten kvalitetsmässigt men extremt stor prismässigt. Jag har köpt i stort sett alla våra bebisprylar begagnat och sparat helt hutlösa summor jämfört med om vi köpt allting nytt. Dessutom finns ju allting oftast att hämtas på nära håll, så man behöver inte ens åka in till någon stad för att handla.  
 
Men att bestämma sig för en vagn och sedan försöka hitta just den vagnen begagnat till ett pris som känns rimligt är ju inte det lättaste, så jag förlikade mig vid tanken på att vi kommer bli tvungna att bita i det sura äpplet och köpa en splitterny vagn som kostar närapå en månadslön om vi vill ha just en Emmaljunga Duo Edge med liggdel, sittdel och rätt chassi. Men så en kväll i början av den här veckan när jag surfade runt på min vanliga Findit-Tori-Facebookloppis-runda trillade jag över en annons om en vagn i precis rätt modell till ett helt okej pris. Ett telefonsamtal senare satt vi i bilen på väg för att titta på den. Och vips hade vi hittat vår vagn för 350€. 😍
 
 
Vagnen har ett par år på nacken så det är klart att det finns tecken på att den använts, men det märks att det här är en kvalitetsvagn som tagits väl hand om hos de förra ägarna. Färgen på vagnen är dessutom mycket finare än årets helfärgade modeller om ni frågar mig. Den här är svart i kombination med ett grått mönstrat tyg som har glittriga silvertrådar i sig. Detaljerna är i vitt läder och insidan är ljusgrå med vita prickar. 😍
 
 
Vi fick med regnskydd, myggnät och skötväska. Skötväskan är lika snygg som vagnen den också. 
 
 
Emmaljunga Duo Edge är en vagn med många dolda finesser. Det är lätt att få loss liggdelen som kan användas som en vagga när man är ute på vift i och med att den har en rundad underdel, bakom ett blixtlås i suffletten gömmer sig ett inbyggt myggnät, i liggdelens sidor finns det handtag som kan tas fram och så vidare. 
 
 
Ryggstödet på sittdelen kan fällas bakåt så att det blir helt plant, vilket säkert kommer vara bra sedan när barnet växt ur liggdelen och ska börja sova i sittdelen. 
 
 
Det känns praktiskt med en stålkorg på chassit istället för den där tygvarianten som också finns. 
 
 
Vi kunde inte vara nöjdare. 😊 Nu saknas bara resenären som ska ligga i vagnen. 54 dagar kvar, säger min gravidapp... Jag får återkomma med en ny recension av vagnen när vi börjat använda den. 
#1 - Paulina Grön

Egentligen har du endast fyra pers som röstade nej, jag tror nämligen jag råkade komma över nej-knappen i misstag 😅
Vi har en likadan Emmaljunga som extravagn hos mommo och moffa, riktigt bra på grusvägar 👍🏼 Ett minus jag märkt är utrymmet den tar i bakluckan på bilen... Vi har en farmar mercedes som slukar det mesta, men när jag köpte Emmaljungan hamnade jag att sätta den på tvären istället för att få rum med annat på sidan... Annars verkar den vara en riktig toppenvagn!

#2 - Jarina

Det där råkar faktiskt vara den enda vagnmodellen jag har provskuffat i och med att min syster har den :D Jag måste säga att den är jättebehändig och bekväm att gå med så ni har säkert gjort ett bra val :)

#3 - Josefin

Samma modell för oss, men vår har sport chassi istället. Känns som att vi fick mycket mer för pengarna genom att köpa begagnat än en ny vagn :) Hoppas att vi båda är nöjda sen när bebisarna kommit också!

#4 - Sandra

Är ju inne på vår andra begagnade duo ede combi, så tycker ni gjort ett riktigt fynd och hittat en bra vagn! Och oh yes, metallkorgen är såå mkt bättre än tygvarianten (haft båda), tygvarianten är behändig då inget faller igenom men verkligen en nitlott på vintern..fast frassin tyckt bättre om tyget 😄

#5 - Maria

Jättefin, den ser ju nästan oanvänd ut (åtminstone så här på bild ;)) också!

Vad är det för årsmodell på den? Jag har blivit erbjuden en likadan från 2010 men det känns kanske lite gammalt, vår baby skulle i så fall vara den fjärde ungen att använda vagnen så det är kanske för mycket, funderar jag. Annars är jag också av den åsikten att återbruk och återanvändning är bäst, och Emmaljunga är ju kvalitet!

#6 - Petra

Emmaljunga är trygga vagnar! Jag har inte ens hjärta att sälja vår, fastän vi inte behöver den längre.😂

#7 - När Annie fotograferar på Gotland

Vad fin! Den ser ju helt ny ut :-)