2018-11-29 | 15:39:00

Att skapa ett barnrum

 
Där, nästan rakt fram när man kommer in från hallen, ser ni det som numera är ett barnrum i vårt hus. Det ligger vägg i vägg med vårt sovrum, och fungerade ända fram till förra veckan som mitt hobbyrum. Men nu när jag är mammaledig och har drabbats av världens städ- och fixariver har alla hobbysakerna fått flytta in i gästrummet och det här lilla sovrummet har med ens bytt skepnad. 
 
 
Så här ser det ut när man kikar in. 😍 Eftersom det ligger i riktning mot morgonsolen är det ett av husets ljusaste rum nu vintertid, och både storleksmässigt och placeringsmässigt passar det perfekt som barnrum. Det var med andra ord inga tvivel om vilket rum som skulle göras om till barnkammare nu när bebisen snart är här. 
 
 
Även om vi kanske för ett år sedan inte hade trott att familjen skulle växa så här pass snabbt efter att vi flyttat in i huset så stod det ändå klart redan ifjol våras när vi började renovera att det här rummet är det första som blir barnrum om/när vår familj blir större. Det hade vi i åtanke vid val av väggfärger också, så tre av väggarna fick bli vitmålade och den fjärde målade jag med Kalklitir i kulören Winter primo – tacksamma färger som passar oavsett om det är ett hobbyrum eller ett barnrum. Det är skönt att inte behöva måla eller tapetsera om så här snabbt efter renoveringen. 
 
 
Strax till höger när man kommer in står min morfars morfars tjusiga gungstol som ni redan fått höra historien om, och lite längre in står spjälsängen. Sängen hittade vi förmånligt via Findit i grannbyn och efter ett varv med målarpenseln blev den som ny. 
 
 
Vi har förstås tänkt att bebisen ska sova i samma rum som oss föräldrar till att börja med, men det känns lite knäppt att ha en spjälsäng stående i vårt sovrum innan bebisen är född (det är ju ändå en månad kvar till BF) så tills dess står sängen här.  
 
 
Mattan är i princip den enda inredningsdetaljen som vi köpt ny till rummet (den var ju bara ett måste med bondgårdsmotivet och färgerna!). Resten har jag fyndat på loppis eller helt enkelt bara flyttat in från andra rum i huset. 
 
 
I bokhyllan finns redan några leksaker och böcker. 
 
 
Jag vet inte hur jag ska kunna öppna blöjtårtan som jag fick på babyshowern, så tillsvidare får den stå som prydnad på bokhyllan tillsammans med det första fotot på Gäddan och en Willow Tree-figur som jag fått som minne av graviditeten. 💕
 
 
En gammal kulram passar fint ihop med gungstolen, rottingkorgen och de gamla sagoböckerna. Och i garderoben bakom spegeldörrarna som ni skymtar till vänster finns bland annat alla bebiskläder färdigt tvättade, vikta och sorterade enligt storlekar och användningsområden på hyllorna. Vi får se hur länge de hålls så välorganiserade sedan när de kommer i användning. 😉
 
 
Elsa Beskow-samlingen har fått ta plats på en tavellist tillsammans med en barnleksak som varit min mammas. 
 
 
Och för tillfället ser rummet ut så här. Både barnvagnen och babyskyddet står färdigbäddade och redo inför den nya lilla familjemedlemmens ankomst. Den fina filten av mormorsrutor som ni ser ovanpå vagnen har svärmor virkat. 
 
 
Jag vet inte om jag ska skylla på gravidhormoner eller allmän blödighet, men jag tycker att det är så mysigt att kika in på sängen, sänghimmeln, vagnen och alla bebissakerna varje gång jag går förbi det här rummet. Jag kan liksom gå in och sätta mig i gungstolen och bara mysa ner mig i bebistankarna flera gånger om dagen. 😍

Finheter
Sofia

Fint rum!! Varifrån e gardinen?!:)

Svar: Tack! Gardinerna är från IKEA 😊
TIDSTJUVEN

2018-11-29 | 18:59:48
hanna, förbanna 2.0

men åh, så himla fint! Snart är lillis här! <333

Svar: Tack så mycket Hanna! Ja nu är det minsann inte länge kvar. 😍
TIDSTJUVEN

2018-11-29 | 19:36:41 | http://hannaforbanna.blogspot.com/
Annika

Ååh så fint! 😍

Svar: Tack! ❤️ Hoppas att bebisen också börjar trivas här.
TIDSTJUVEN

2018-11-29 | 19:46:26
Emelie

Vilken otroligt vacker rottingkista!😍

Svar: Tack så mycket! Den fyndade jag på en loppismarknad i slutet av sommaren. Tänker att den kommer fyllas med leksaker med tiden. 😊
TIDSTJUVEN

2018-11-29 | 21:38:00 | http://angsull.blogg.se
Cecilia

Åh wow så fint rum! 😍😍 så harmoniska färger och jag älskar kalklitirväggen!

2018-11-30 | 13:54:38 | http://nouw.com/svansarochskor
Annie

Vad fint! <3 Jag längtar efter att få göra i ordning vårt gästrum till barnrum. Det behöver målas om först bara... det ser hemskt ut just nu ;-) Inte för att bebis bryr sig! Älskar hur ni hängt upp ljusslingan i sänghimlen! Kommer ni flytta över den till ert rum också när ni flyttar sängen?

2018-11-30 | 18:24:50 | http://narannie.se
Anonym

Hej. Så jätte super fint ni gjort det.vill fråga lite på samma gång här.

Får man som Gravid äta skorpskinka,potatissallad,italiensk sallad, jultårta med plommonmarmlad,smör,Julmust och risgrynsgröt med plommon och russin?Ost?

2018-11-30 | 20:11:13
Jarina

Men ååh så mysigt och fint! :)

2018-11-30 | 20:43:42 | http://jarinafoto.blogg.se/
Johanna

Väldigt mysigt rum! Blir speciellt förtjust i gungstolen. Vi har samma hylla och det funkar super i ett barnrum. Vi och också samma snölykta och jag måste bara passa på och varna er lite om den. Den är super fin men tänd inte ljuset där den är nu. Vi hade vår på en byrå med en hylla över och värmestrålen från det lilla hålet blev så stark att hyllan över blev helt mörk. Lyktan trivs alltså bäst utan något ovan sig. Med det sagt, glad jul och lycka till med den lilla som snart får flytta in i rummet.

2018-12-01 | 21:36:32
Christina

Hej vilken härlig matta 😍, varifrån är den?

2018-12-02 | 15:33:04
Jennifer

Ååh vilket härligt babyrum ni gjort! Passar bra ihop både färgen på väggen å möblerna. :)

2018-12-03 | 09:12:33
Ida-Marie Jungell

ALLTSÅ GUUU VA SÖTT!!!

2018-12-04 | 10:48:02 | http://idajungell.com/
Kommentera:
Kom ihåg mig?