Ta det på allvar!

 
Den här veckan har Svenska Yles öppna granskning #TaDetPåAllvar - Fixa mobbningen dragit igång. Granskningen lägger främst fokus på hur mobbning påverkar alla dem som blir utsatta och vad samhället egentligen kan göra för att bättre motverka mobbningen. Granskningen lyfter dessutom fram sanna berättelser från modiga människor som vågat berätta om den mobbning de varit med om. Jag rekommenderar alla att gå in och läsa.
 
Det är ju ett faktum att mobbning förekommer överallt, både i skolor och på arbetsplatser, och detta är därför ett oerhört viktigt initiativ. Det säger jag både som blivande speciallärare och som medmänniska. Det är dags att sluta blunda för mobbningen. Det är dags att ta den på allvar. Jag har redan tidigare bloggat om min syn på nätmobbning och tycker att mobbning är något av det hemskaste som finns. Mobbning kan verkligen förstöra en människas liv totalt. För att visa att ni också tar avstånd från mobbning kan ni ladda upp en selfie med hashtaggen #TaDetPåAllvar på Instagram, Twitter eller Facebook.
 
Mobbningen ska utrotas. Jag tar det på allvar.
#1 - Siri

SANT SANT SANT ♡

Svar:
TIDSTJUVEN

#2 - Peter Sjöholm

Tack att du är med och sprider ordet. Vi är otroligt tacksamma för alla som hjälper till. Den stora mängden berättelser visar väl hur viktig fråga det här är.

- Peter/#tadetpåallvar

Svar: Givetvis delar jag med mig av detta angelägna och hjärtskärande ämne.
Tack till alla er som ligger bakom den här satsningen! Den är guld värd ska ni veta.
TIDSTJUVEN

#3 - Jean

Det är en väldigt bra (och behövlig!) kampanj.
Kände t.o.m. att det var dags för mig att lätta på locket, även om det är gamla sår man petar i.
http://www.jeanforsman.com/2014/05/tadetpaallvar.html