Små förändringar i hemmet

 
Jag vet inte om det är solen eller hormonerna jag ska skylla på, men på sistone har jag bara haft en enorm lust att fixa och förändra här hemma. Jag avverkar ett rum åt gången och det ena skåpet efter det andra har fått sig en genomgång. Bokhyllor, vitrinskåp, klädskåp, badrumsskåp, skafferi... Och i takt med att jag organiserar och rensar ut saker som vi inte längre använder så känns det också mer okej att plocka in något nytt.
 
I köket står just nu en kökssoffa högst upp på min önskelista, men helst skulle jag vilja ha en gammal i lite lantlig stil och någon fin färg. Men i väntan på att jag ska trilla över en sådan så går det ju alltid att förändra sådant som redan finns hemma för att på så vis få in lite "nytt" i hemmet. 
 
 
Den här nötta men fortfarande fullt fungerande matstolen fick jag i utbyte mot ett kaffepaket i höstas, och trots att vi redan använt den så var den ju inte så fin i sin gamla look. 
 
 
Förra veckan slipade jag bort lacket och grävde lite i mina målarfärgslager efter någon användbar färgslatt. Jag hittade passande nog vit möbelfärg som lämnat över sedan jag målade spjälsängen, så det var bara att sätta igång att måla på direkten. 
 
 
Tre lager färg senare hade vi en helt "ny" stol som passar mycket bättre till vårt köksmöblemang än vad den gjorde när den var brun. 
 
 
På köksbordet, som oftast är överbelamrat med teckningar och pyssel, står just nu alla hjärtans dag-buketten som jag fick av sambon. 😍 
 
 
Jag skruvade ihop stolen medan tvååringen vilade idag, och när hon vaknade och upptäckte den nya stolen skulle den såklart genast testas. Den fick godkänt! 
 
 
Före och efter. 
#1 - Marie

Så fint det vart, allt ser alltid nytt och modernt ut då man gör om med vitt.

Svar: Tack! Vit målarfärg kan göra magi. :) Häftigast är ju ändå när man ser hur folk målar om stora furumöbler (typ vitrinskåp) med vitt, och plötsligt förvandlas en trist gammal möbel till någonting riktigt modernt och praktiskt som passar in i vilket 2020-talshem som helst.
TIDSTJUVEN

#2 - ellenlundis

Så fint! Min syster har också målat deras barnstol, fast i grått. :)

Svar: Tack! Lite ny färg gör verkligen stor skillnad. Grått blev säkert jättefint!
TIDSTJUVEN