Att bygga en läskoja

 
När man är hemma med barn har dagarna en tendens att se rätt likadana ut. Det är lek, matlagning, disk, tvätt och av- och påklädning i det oändliga. Vardagar och helger flyter ihop. Men trots det älskar att jag att spendera dagarna hemma med barnet, och ett av mina bästa tips till er som kanske har den här tiden framför er är att passa på att hitta på något roligt varje dag.
 
 
Det behöver inte vara några stora saker (och helst ska det ju dessutom vara gratis, eftersom budgeten som vårdledig är icke-existerande). Men ett litet påhitt kan göra så mycket för en hel dag. 
 
 
Några klassiker som Amelie och jag ofta kör på är följande: 
 
Picknick i lekstugan
Vi fixar en bricka med frukter eller något annat gott mellanmål, tar den med ut till lekstugan och sitter där och filosoferar och har kafferep.
 
Cykelutfärd till kohagen och byns lekpark
Det har blivit många cykelutfärder för vår del i sommar, och de två obligatoriska stoppen består av grannens kohage och byns lekpark. 😅 Att ta med en liten picknick (t.ex. salta kex och en vattenflaska) är förstås också obligatoriskt när man ska på cykelutfärd. 
 
Åka till biblioteket
Böcker hör till våra gemensamma intressen, och sedan ett par månader tillbaka åker vi på utfärd till biblioteket ungefär varannan vecka. Då passar vi på att låna hem en stor hög med böcker för att få lite variation i repertoaren.
 
 
En av de varmaste dagarna i somras, när det var olidligt i solen men barnet vägrade att vara inomhus, byggde vi en liten läskoja åt oss bredvid fårhagen. Där inne i kojan var det så mysigt att vi hängde nästan hela dagen. 
 
 
För att bygga en läskoja behöver man ett bord, ett lakan och ett gäng böcker. Lakanet kastar man helt enkelt bara över bordet och vips har man fått sig en koja! Vill man så kan man pynta med lite vimplar eller annat kul för mysfaktorns skull, men det är inget måste. Inne i kojan kan man sätta till exempel en filt och en stor hög med kuddar för att göra det lite bekvämare.
 
 
Jag tror bestämt att Amelie och jag får köra en favorit i repris och bygga en ny läskoja åt oss någon fin höstdag. 😊
#1 - Marias memoarer

Så mysigt med läskoja, skulle nästan vilja ha en själv fast jag inte har barn 😂

Svar: Jag tycker absolut att det är fullt tillåtet att bygga kojor utan barn också! :D Du får bygga en i smyg.
TIDSTJUVEN

#2 - ellenlundis

Va mysigt !!! :)