Projekt växasäng

 
Idag släpade jag fram ett nytt projekt att sätta tänderna (eller snarare slipmaskinen och målarfärgen) i. Den här växasängen har stått i förrådet och väntat på att jag ska ge den en makeover sedan i somras och nu är det dags. Jag letade lite halvhjärtat efter en gammal växasäng på de loppisrace jag besökte i sommar men hittade ingen som föll både mig och min stackars plånbok i smaken. Men så besökte mamma och pappa en auktion i hembyn i slutet av sommaren, och där bland alla prylar hittade de den här gedigna gamla växasängen som garanterat skänkt nattsömn åt många barn under årens lopp. Den kostade 5€ – som hittat! 
 
 
Med lite färg, småfix och en ny skiva i bottnen tror jag den kommer bli riktigt mysig. 😍 Jag gillar verkligen utformningen på den – enkel men ändå med det där lilla extra. Planen är att Amelie ska få den när hon blir två i slutet på december. Jag tänker mig något i den här stilen i hennes rum: 
 
 
 
Nu är frågan bara vilken färg jag ska måla sängen... Vitt eller grått känns ju som säkra kort, men eftersom så mycket annat har de färgerna i hennes rum skulle den gärna få vara något lite roligare (jag tänkte skriva piggare, men insåg att det kanske är lite fel ordval när man pratar om en säng 😅). Kanske citrongul eller duvblå? 
#1 - Johanna

Jag tycker sängen är underbart vacker som den är. Skulle jag vara du skulle jag behålla den som den är. Bilden med de grå möblerna och den träfärgade sängen är min favorit av inspirationsbilderna.

Svar: Tack för kommentaren! Visst kan brunt vara fint hemma hos någon annan, men jag gillar inte riktigt bruna möbler och så vill jag gärna göra den lite fräschare för barnet att sova i. 😊
TIDSTJUVEN

#2 - Marie

Ohh så fin den är kan tro att det blir jättefint

Svar: Tack! Jag hoppas det :)
TIDSTJUVEN

#3 - Emelie

Gud vad spännande 😍😍 längtar efter att få se resultatet 🤍

Svar: Åh, vad roligt att höra! <3
TIDSTJUVEN

#4 - Johanna

Om du går in för att måla skulle jag rekomendera Annie Sloans färger. Finns massor inspirerande videon om man googlar.

Svar: Bra tips, det ska jag läsa på mer om! :) Jag vill ju självklart ha en giftfri färg på sängen.
TIDSTJUVEN

#5 - Fina Christina

Åh, vad fin! :) Jag har också börjat fundera på en växa-säng.. Det känns som en bra 2-års present och en passlig grej för en 2-åring att börja sova i också. Duvblå skulle säkert vara fint, jag har själv snöat in mig på grönt så här skulle det nog garanterat bli skogsgrönt. :D

Svar: Tack! Ja, precis. 2 år känns som en passlig ålder för att byta från spjälsäng till växasäng. Vi tänkte försöka få övergången smidig i god tid före bebisen kommer också, så att A inte känner att hon "måste" flytta till en egen säng sedan på grund av bebisen. Skogsgrönt låter jättefint! :)
TIDSTJUVEN