Halloweenpyssel för småbarn

 
Här pysslas det flitigt alla dagar, och idag passade vi såklart på att göra lite halloweenrelaterat pyssel i form av fladdermöss och spöken. Att pyssla med småbarn är verkligen tacksamt, för det finns ju sååå mycket roligt man kan hitta på (också med 1-åringar!). Det behöver inte vara invecklat, utan ju simplare desto bättre. 
 
 
Till det första pysslet använde vi vitt och svart papper, sax, papperslim och häftapparat. Alltså sånt som man helt säkert har hemma. 
 
 
Det blev till gulliga små fladdermöss! 😊 Ni ser säkert hur de är gjorda, men vi har alltså häftat ihop det svarta pappret till en cylinder (vill man göra det ännu enklare för sig kan man använda en toapappersrulle!) och sedan häftat fast vingar baktill. Sedan limmade vi fast ögon och huggtänder. I det här pysslet behöver man som vuxen hjälpa till, men åtminstone Amelie tyckte att det var ett superroligt pyssel ändå. Och snabbt gick det. 
 
 
Fladdermössen är roliga att leka med och fina att använda som halloweenpynt. 
 
 
De funkar också som lustiga katthattar. 😅 
 
 
Till det andra pysslet använde vi vitt och svart papper, vitt silkespapper, sax och papperslim. 
 
 
Det skulle såklart bli ett snällt litet halloweenspöke. Det här är ett ännu simplare småbarnspyssel än fladdermuspysslet, och här behövde jag som vuxen i princip bara klippa det vita pappret till en spökform och klippa ut ögon och mun. Resten fixade ettåringen. Hon limmade fast ögonen och munnen och sedan knölade hon ihop små bitar av silkespapper och limmade fast dem på spöket. 
 
 
Vill man kan man häfta fast en garnstump på baksidan för att kunna hänga upp spöket också. Klart! Svårare än så behöver det inte vara att halloweenpyssla med småbarn. 😊
#1 - sandra ledin

Va gulligt pyssel ni fick till. Är ju jätte kul att pyssla tillsammans med familjen och se barnens miner när de tittar på vad de gjort när de blivit klara. Oslagbart!

Ha en jätte fin vecka!!!

#2 - ellenlundis

Söta! 🦇