Halloween i vårt hus

 
Halloweenveckan är här och i väntan på att få börja julpynta kan man ju alltid passa på att mysa till det med lite halloweenpynt istället. Vad är väl roligare än att karva pumpor, så säg? 😊
 
Jag har till och med varit så pass förutseende att jag odlat egna halloweenpumpor i år. Dessvärre var de lite tröga i starten, så de hann inte bli särskilt stora eller ens sådär vackert brandgula innan den första frosten kom och jag blev tvungen att skörda dem, men gröna minipumpor är väl helt okej det också. Här diskriminerar vi inga pumpor! 
 
 
Ni som har följt min blogg länge vet att jag gillar att karva pumpor. Under årens lopp har det blivit allt från vanliga Jack o'lanterns och The Nightmare Before Christmas-inspirerade sådana till både Disneyversionen av Cheshire Cat och Tim Burtons Cheshire Cat
 
 
Idag hade jag förstås en mycket ivrig assistent till min hjälp så motiven blev desto snällare. 
 
 
Det roligaste momentet i pumpakarvningen är alltid att sätta ljus i lyktorna och släcka taklamporna för att beskåda resultatet. Baby Lama var mäkta imponerad! 
 
 
När mörkret föll ställde vi ut våra pumpamästerverk på trappan. Inte för att vi har några gäster på kommande denna Halloween, men pumpalyktor gör sig alltid bäst ute i kvällsmörkret. 
 
 
Sedan råkade det sig också så att byns mest obscena pumpa numera pryder vår trappa... Men jag lovar att intentionen med motivet var god. 😂 En guldstjärna till den som gissar rätt vad den föreställer! 
#1 - Sabina

Peppa Pig / Greta Gris förstås!

Svar: Wow, imponerande!! Guldstjärna till dig. :D
TIDSTJUVEN

#2 - M

Solklart fall, Greta Gris! Haha! (från en småbarnsmamma såklart...)

Svar: Yes! Förmodligen är det bara andra småbarnsföräldrar som ser det som solklart dock, haha. :D
TIDSTJUVEN

#3 - V

Jag minns att jag tyckte väldigt mycket om Greta Gris när jag var liten haha.

Svar: Så roligt! :) Jag hade inte sett Greta Gris före jag fick barn, men det är ett av dotterns absoluta favoritprogram just nu.
TIDSTJUVEN

#4 - Sandra

Oj nej, nu kommer Agnes att vill ha en greta/peppa pumpa också om hon får se bilden 😄

Svar: Det är bara att ta modell, haha ;)
TIDSTJUVEN

#5 - Emelie

Åh älskar också det men tror inte det hinns med i år🥺

Svar: Så är det ju ibland. Hoppas att du hinner klämma in någon annan typ av halloweenmys under veckans gång i alla fall. :)
TIDSTJUVEN

#6 - Jennifer

Men så mysigt! Behövs i det här mörkret :) Och imponerande med egan pumpor, smart där!

#7 - sandra ledin

Hahahaha!!! Det var den bästa pumpan jag sett!!! Peppa pig är ju bara för söt. Är dock tur att min familj inte bor granne med er för då hade nog våran 2 åring vandrat in hos er och försökt ta den ;)

De andra två pumporna var jätte söta också. Snyggt no fick till det.

#8 - ellenlundis

Fina! 🎃