En ettåring i huset

 
Tänk att denna älskade lilla filur redan har levt under två årtionden och tre år – och så har hon nyss fyllt ett! Är det inte lite lustigt när man lägger upp det så? 😄 Den tjugoåttonde december hade det gått ett år sedan den där morgonen när vi träffade henne första gången och nu fick vi fira hennes allra första födelsedag. Att ett år kan gå så fort är helt ofattbart. 
 
 
Födelsedagen till ära hade vi förstås ställt till med kalas och bjudit in våra familjer för att fira Amelie. Eftersom hon älskar Babblarna var det en självklarhet att födelsedagstårtan skulle ha Babblarna-tema. 😉
 
 
Gräddtårtor känner jag mig hemma på att baka, men det här var faktiskt första gången jag testade att baka en tårta med sockerpasta och marsipan. Planen var att köpa ett sånt där paket som innehåller många färgers marsipankorvar i miniformat för att knåpa ihop så många av Babblarna som möjligt. Men tror ni att det fanns sådana i någon av Nykarlebys butiker när jag behövde det? Nix. Så då fick det bara bli rött till Bobbo och blått till Doddo istället. Det vita på tårtan är sockerpasta som jag kavlat ut supertunt. 
 
 
Lite teamwork behövdes för att blåsa ut ljuset.
 
 
Efter att ha öppnat paket hela julhelgen var hon en riktig hejare på att riva papper när det vankades födelsedag och presentöppning.
 
 
Av oss fick hon en Volvo XC90-gåbil som jag klickat hem på Black Friday. Perfekt att ragga runt med i huset! 
 
 
Tips från coachen ifall någon av er har tänkt köpa en sådan bil till ert barn: låt bli att sätta batterier i den från första början. 🙈 Den tutar och spelar världens störigaste melodier som inte blir särskilt mycket bättre fast man klistrar en möbeltass ovanpå högtalaren för att dämpa ljudet. Amelie älskar låtarna och går och trycker igång dem för att dra en dansshow hundrafemtioelva gånger om dagen, så vi har inte hjärta att ta bort batterierna längre. Japp, hon är ett år gammal och redan chef i huset.
#1 - Emma

Alltså så sjukt fort går ju tiden! Hur är hon redan ett år!!

Svar: Ja det är helt otroligt!
TIDSTJUVEN

#2 - ellenlundis

Vilken charmtroll! Underbara foton :)