Vinterbröllop på restaurang Hejm

 
Redan när de första orgeltonerna bröt tystnaden i kyrkan var det svårt att hålla sig från tårar. När bruden sedan skred fram genom altargången, först i sällskap av sin mamma och sedan tillsammans med sin blivande man, var knappast ett öga torrt. Bröllop är verkligen något av det vackraste som finns. ❤
 
Igår hade vi äran att få vara med och fira Anna och Mattias stora dag. Det var en dag fylld av kärlek och så mycket genuin glädje. Det är något speciellt med vinterbröllop. Sommarbröllop i all ära, men ett bröllop i februari sätter onekligen guldkant på en annars rätt intetsägande månad. 
 
 
Få par är så fina, inifrån och ut, som Anna och Mattias.
 
 
Vigselns minsta gäst uppförde sig exemplariskt. 
 
 
De nygifta tu. 😍
 
 
Bröllopsfesten gick förstås av stapeln vid Restaurang Hejm – brudparets hjärteprojekt vid Fiskstranden i Vasa. 
 
 
Kvällen till ära fick Amelie stanna hemma, och det kändes väldigt ovant för Mikael och mig att vara ute på tumanhand. Jag vågar knappt erkänna det här, men det här var faktiskt första gången vi besökte Hejm. Att det skulle krävas ett bröllop för att vi skulle komma oss dit hade vi inte tänkt (förlåt Mattias och Anna!), men till vårt försvar har Mikael och jag bara ätit ute på tumis en enda gång under det senaste året och det var innan Hejm hade öppnat. Det här var första men garanterat inte sista besöket vid Hejm för vår del – för wow, vilket ställe!  
 
 
Av förklarliga skäl var förväntningarna på maten höga när en mästerkock och en sommelier gifter sig. Och behöver jag ens säga att maten överträffade alla tänkbara förväntningar? 😍 Till förrätt serverades vi torsk med skummig blåmusselsås, forellrom, inlagd gurka, kålrabbi, äpple och pepparrot. 
 
 
Till varmrätt fick vi avnjuta nöt ytterfilé med potatispuré, svarvad rotselleri, glaserad gulbeta och skysås med märg, svamp och granskott. Och mellan rätterna serverades förstås underhållande program och jättefina tal till brudparet.
 
 
Restaurangen var verkligen perfekt för ett bröllop. Den imponerande takhöjden och de stora fönstren som vetter rakt ut mot vattnet i kombination med de stilfullt dukade borden skapade en magisk stämning. Intimt, familjärt och mysigt. Det var genomtänkt in i minsta detalj, precis som det alltid brukar vara när de här två personerna håller i trådarna. 
 
 
Bröllopstårtan var även den en smakupplevelse: mandelkaka med älgört, hallonmousse, blåbärskompott, champagnemousse och rostade mandlar. 
 
 
Efter tårtan vankades det dans. Kärlek i luften! 
 
 
Och när konfettin yrde på dansgolvet och bandet rev till med upptempolåtar var det småningom dags för småbarnsföräldrarna att tacka för sig och bege sig hemåt i natten. 
 
Tack för att vi fick dela den här fina dagen med er,
Anna och Mattias,
och stort grattis ännu en gång! 
#1 - Emma

Alltså bröllop är ju något av det bästa som finns <3

Svar: Ja verkligen! <3
TIDSTJUVEN

#2 - Marias Memoarer

Det är alltid så fint med bröllop ;) Och vilken fin lokal att ha festen i!

#3 - ellenlundis

Underbart med bröllop!!!

Jag har varit med på mina stor-kusiners bröllop,, och min lillasysters bröllop för några år sen. :)

Jag ser fram emot när min bästa vän och hennes sambo ska gifta sig!! Eller när jag ska gifta mej.