Februarilistan

 
Jag känner precis som Ida att bloggivern sakta men säkert smyger sig på igen. För min del beror det nog främst på det faktum att jag inte har gradun hängande över mig längre och det känns liksom "tillåtet" att skriva texter för nöjes skull igen. 😊 Problemet är bara att det är så otroligt svårt att hitta den där skrivtiden. Jag förstår fortsättningsvis inte hur folk som är hemma med småbarn lyckas spotta ur sig texter dagligen. 😅 Nåväl, det om det. Jag hittade en hederlig blogglista hos Fredrica som jag tänkte passa på att fylla i. Listan kommer ursprungligen från Kugge (som snart ger ut sin andra bok, wohoo!).
 
 
Första tanken under månadens första morgon:
Äntligen morgon! Amelie fick MPR-vaccin veckan innan och i slutet på förra veckan kom febern som ett brev på posten samtidigt som hon fick små mässlings- eller röda hund-liknande prickar här och där på kroppen. Det var inga roliga nätter, men hellre en vaccinreaktion än riktig mässling ändå. 
 
Jag ska jobba med:
Att uppfostra nästa generation. 😁 Och så ett par styrelse- och förtroendeuppdrag däremellan. 
 
Jag ska skriva:
Blogg ju! Har ni något speciellt ni vill läsa om får ni hemskt gärna tipsa eller ställa frågor i kommentarsfältet. 
 
Maträtt jag vill testa: 
Hmm... Jag storhandlade idag och det var specialpris på kycklingstrimlor (fem paket för typ tio euro 😅) så något nytt kycklingrecept blir det i alla fall att googla fram. Kycklingsås fem gånger känns lite ensidigt.
 
  
Den här boken ska jag läsa:
Självsnäll av Maria Helander väntar i bokhyllan. Den ser jag verkligen fram emot att dyka in i så fort jag får lite tid över.  
 
Jag har mest lagt tid på detta som nu äntligen förverkligas: 
Den var svår. 🤔 
 
En målsättning som är möjlig att nå: 
Att börja gå på promenad varje dag igen! Man blir ju rätt lat på promenadfronten när barnet alltid somnar innan man ens skjutsat ut vagnen på trappan. Februari känns som en bra promenadmånad. 
 
 
Jag är mest kluven till: 
Att jag ska vara hemma när sambon åker till Italien. Det var från början meningen att jag också skulle följa med, men i nuläget känns det inte alls rätt att vi båda skulle vara borta från Amelie flera dagar (att ta med henne på resan var inget alternativ) så vi ändrade resplanerna. Jag vet att hon skulle klara sig finfint hos mormor och morfar, men hon har en så mammig period just nu att jag inte har hjärta att lämna henne för att göra något så egoistiskt som att åka på en resa. Speciellt inte när hon aldrig sovit utan oss en enda natt ännu så vi vet inte alls hur hon skulle reagera. Ens prioriteringar i livet ändrar verkligen när man får barn.
 
Det här ger mig energi just nu: 
Solen! Så fantastiskt härligt med allt solljus vi fått de senaste dagarna. Nackdelen är förstås att det syns hur dammigt man har det överallt, men man kan alltid kisa med ena ögat och låtsas att man inte ser dammet. 
 
Det här ser jag fram emot: 
Vi ska på bröllop nu på lördag, och det ser jag verkligen fram emot. Det finns ju inget härligare än bröllop. 😍 
#1 - Fina Christina

Vad kul om din bloggiver kommer tillbaka. 😊 Har saknat dina inlägg! Ett hett tips när det kommer till kyckling är detta recept: https://zeinaskitchen.se/pastagratang-med-kyckling-och-curry/ så gott!

Svar: Tack, vad roligt det känns att någon har saknat inläggen. :) Och tack för receptlänken, det där lät verkligen supersmarrigt! Ska absolut testa det. :D
TIDSTJUVEN

#2 - Denise Taylor

Kul att blogglusten kommer tillbaka :D Din blogg har alltid varit ett mysigt ställe att kika in på :D <3

Svar: Tack så mycket Denise, så glad jag blir. :)
TIDSTJUVEN

#3 - ellenlundis

Underbara och fina foton du tar :)Fråga: Vet du hur man tar bort sitt konto på bloglovin? Jag har försök att maila dom, eftersom jag kan inte logga in hos dom.. Men jag tror att jag måste skriva på engelska istället.

Jag använder aldrig bloglovin.. Har 2 konton där,, och vill inte ha kvar dom .. :P Jag hoppas att du förstår hur jag menar. ^^