Höstpirr och bloggcomeback

 
Ni vet det där pirret i magen när sommarlovet precis har tagit slut och ett nytt läsår nalkas. När man står och väntar på skolbussen, och den skräckblandade förtjusningen får hjärtat att bulta under den trendiga tröjan som man omsorgsfullt klippte bort prislappen från samma morgon. Skolväskan väger lätt på ryggen, för i den finns inga tjocka böcker och anteckningsblock ännu utan bara ett gäng sprillans nya pennor inuti ett pennfodral som inte ens hunnit bli nersölat av blyerts och läckande bläck. Man har ingen aning om vad som väntar. Det enda man vet är att det är höst och början på något nytt. Varje höst brukar jag påminnas om den känslan. 
 
Hösten ligger i luften nu. Daggen lägger sig tidigt om kvällarna och den där skolstartskänslan är ett faktum. I min vänkrets och på sociala medier är det semesteravslut, jobbyten, kick-offs, skolstarter, dagisinskolningar och nya rutiner (eller återgång till rutiner) som är de stora samtalsämnena. Samhället anpassar sig till någon form av normaltillstånd efter sommaren. 
 
 
För mig har alltid hösten, och speciellt den här tiden runt skolstarten,
inneburit en större "nystart" än vad nyåret någonsin gjort.
  
 
Den här hösten väntar varken jobb, studier eller ens någon dagisstart för vår del – jag fortsätter nämligen att vara vårdledig och hänga med världens bästa unge hela dagarna (ingen av oss är redo att byta bort den här vardagen ännu! 😊). Men faktum kvarstår att jag de senaste dagarna ändå känt att jag saknat något... Något att återgå till med den där skräckblandade skolstartsförtjusningen i maggropen. Något som är bara mitt eget. Och idag kom jag på vad det är jag saknat. Bloggen förstås!
 
  
Utan att det egentligen var meningen så har blogginläggen lyst med sin frånvaro i tre månader nu. Jag tappade både tiden och intresset för min egen blogg och bloggar överlag i våras, och kände att det var bäst att låta bli att skriva istället för att pressa fram något halvhjärtat. Men nu känner jag att bloggsuget smyger sig på igen och att jag faktiskt har saknat det här lilla hörnet av internet som är bara mitt. Jag har saknat gemenskapen med er bloggläsare och andra bloggare, och jag har saknat den här platsen där det är högt i tak och jag får sätta ord på mina tankar och dela med mig av det jag själv vill. 
 
 
Så nu kör vi, hösten 2020. Det är dags för bloggstart igen på tidstjuven.com! Jag känner mig lite ringrostig, men det blir nog bra när vi kommit igång. Finns det några bloggläsare kvar här? 😄 
#1 - Fina Christina

Vad roligt att du är tillbaka! Jag har kikat in sporadiskt under sommaren och nästan väntat på att en dag mötas av ett inlägg kring bloggens slut. Så jag är så glad att du kommer tillbaka nu. Vi ska hoppas på en fin blogghöst.

Svar: Tack Christina! Roligt att höra att du kikat in här trots bristen på uppdateringar. :) Ännu är bloggdöden inte här! Jag är säker på att det blir en riktigt fin blogghöst. Är så imponerad av att du lyckats hålla en stadig uppdateringstakt under hela sommaren!
TIDSTJUVEN

#2 - Nina

Roligt du är tillbaka! Har läst en del bloggar under sommaren men varit mera aktiv på instagram. Haft ofrivillig paus under semestern. Det har varit skönt. Det är samma känsla för mig, hösten. Själv har jag semester ännu ett tag och det är så skönt att ha det när de flesta börjar jobba och så. Känner mig inspirerad :) Kanske jag också får blogginspo igen?

Svar: Tack Nina! :D Jag har varit desto mer aktiv på Instagram jag också, men ska försöka övergå lite mer till bloggen nu igen. Det är ju så roligt att kunna dela längre texter och funderingar här, istället för de snabba instauppdateringarna som försvinner i flödet. Hoppas att du hittar blogginspirationen snart du också. Och njut av semestern! :)
TIDSTJUVEN

#3 - ellenlundis

Välkommen tillbaka till bloggen igen! Söta får!! 🐑
Jag tycker det är så mysigt att läsa dina inlägg.

Svar: Tack så jättemycket Ellen! <3 Jag blir alltid lika glad av dina kommentarer.
TIDSTJUVEN