Saker jag lärt mig under coronapandemin

 
Man kan lära sig mycket av den här coronasituationen som vi nu lever i. Jag har bland annat lärt mig att vår statsledning med Sanna Marin i spetsen är väldigt imponerande. De senaste veckorna har det känts enormt tryggt att bo i just Finland – ett land där människors liv och trygghet prioriteras högre än pengar och ekonomi. 
 
 
Jag har också konstaterat att det är en fördel att vara vårdledig och introvert i tider av social distansering. När man trivs i sitt eget och barnets sällskap kan man med gott samvete skrota runt hemma och pynja med plantor och odlingar (ja det är alltså grönväxter och tomatodlingar jag syftar på 😂), pyssla, läsa böcker och leka i vattenpölar utan att det går någon desto större nöd på en. Jag är nog mer introvert än jag tidigare trott och det är förvånansvärt skönt att inte behöva ha skuldkänslor för att man inte är social eller "hittar på något" nu. 
 
 
Idag har vi målat. Fingerfärger har vi använt oss av länge, så vid det här laget är Amelie en van konstnär. Hon pekar bestämt på vilka färgburkar hon vill ha och målar med hela kroppen. 😂
 
 
Att smutsa ner sig är halva nöjet, för då får man hoppa i badet eller duschen efteråt. 😉
 
 
Det är nästan så man kan skymta ett påsktema i dagens vernissage. 
 
 
Själv hade jag två stycken urblåsta ägg som jag passade på att måla samtidigt som barnet kladdade med sitt, och som pysselunderlägg fungerade en artikel med ingen mindre än Madelene. Jag saknar Madelene och resten av mamma-barngänget väldigt mycket, och det känns i hjärtat varje gång det är torsdag och vi inte kan träffas. Det här går kanske stick i stäv med mitt tidigare påstående om att jag trivs här i hemmets vrå, men introversionen till trots mår man ändå bra av att träffa sina vänner mellan varven. Vanligen brukar vi umgås en gång i veckan och har stenkoll på vad som händer i varandras och barnens liv, men nu har vi inte träffats på en hel månad. 😔 
 
 
Mina storslagna äggplaner slutade i två stycken helfärgade ägg, haha. Nä, men jag insåg att de behöver torka ett varv innan jag fortsätter på dem. 
 
 
Alltså tänk ändå att vi är mitt inne i påskveckan nu! Inte heller påsken blir som den brukar, för i år blir det varken någon påskbrasa eller några påskhäxor. Men säkert blir det en fin påsk på hemmaplan också.
#1 - Runlars

Du kan göra mycket om du spenderar din tid på ett klokt sätt :)

Svar: Precis så är det. :)
TIDSTJUVEN