2019-05-19 | 22:09:00

Sommar hos cirkusfamiljen

 
Den här helgen kom sommaren med besked. Är det inte otroligt att vi bara för två veckor sedan hade snö och minusgrader och nu är det helt plötsligt tjugofem grader varmt och strålande sol om dagarna? Det är nästan lite svårt att hänga med i svängarna.
 
 
Vi var ute så gott som hela dagen igår och till skillnad från damen på bilden så höll jag mig varken i skuggan eller hade mössa på mig... Är det inte typiskt det där att man är supernoggrann att skydda barnet från solen, men glömmer bort sig själv? Igår kväll såg jag ut ungefär som en kokt kräfta fast jag inte ens hade solat medvetet och idag har jag varit illamående och haft huvudvärk och yrsel hela dagen så jag antar att jag åkte på någon form av solsting. Hädanefter ska jag vara noga med att alltid ha mössa på huvudet och dricka mycket vatten. 
 
 
På eftermiddagen fick Amelie hänga med ut en sväng samtidigt som vi rastade kaninerna. Hon var supernöjd när hon fick ligga på en filt med sin prasselbok, mellan mamma och pappa. 😍
 
 
Det bästa hon vet är när hon får ligga på mage ovanpå ens ben och man hissar henne i luften som ett flygplan.
 
 
Då skrattar hon så bubblande och hjärtligt att man bara smälter. ❤
 
 
Vår robotgräsklippare Bertil surrar för fullt om dagarna nu, och innan vi satte ner filten på marken gick jag för att stänga av honom. Sedan Sputnik blev påkörd av gräsklipparen förra sommaren tar vi inga risker fastän vi är med och har uppsyn. 
 
Vår gräsmatta sträcker sig till en bäck, och Bertil höll som bäst på att klippa mot bäcken när jag gick för att stänga av honom. Jag hade Amelie under ena armen och filten över axeln när jag böjde mig ner och tryckte på stoppknappen på gräsklipparen. Vad jag inte hade tänkt på var att marken sluttar mot bäcken och att gräsklipparen försätts i friläge när man trycker på stoppknappen. Ni kan ju gissa vad som hände... 🙈 "Mikaeeeeel!" skrek jag i panik när jag såg hur Bertil i slowmotion rullade raka vägen ner i bäcken med nosen först i samma stund som motorn stannade. 
 
Mikael var däremot inte till någon stor hjälp, för han hade i sin tur hunnit klättra upp på taket (!) för att rensa skräp ur någon takränna under tiden som jag kom ut med Amelie. Han hade alltså turen att få beskåda hela spektaklet uppifrån taket och stod där och skrattade så mycket att jag fick vara rädd att han skulle trilla ner – som om det inte vore nog med att gräsklipparen höll på att drunkna nere i bäcken. 😂 Alla inblandade klarade sig dock utan skador. Även gräsklipparen Bertil. 
 
 
Livet som mammaledig. Inte blir det ju tråkigt inte. 

Finheter
Kommentera:
Kom ihåg mig?