2019-05-13 | 20:46:00

Min första mors dag

 
Om det är något jag alltid känt mig tvekande till (i synnerhet före jag själv fick barn) så är det folk som envisas med att säga att barn är livets mening. Som att vi människor lever här på jorden bara för att föröka oss. Som att ett liv utan barn är ett meningslöst liv. Hurdan skymf är inte det mot alla de som inte kan få barn och alla de som har valt att leva utan barn!
 
Jag tror inte att det finns en allmänmänsklig mening med livet. Vi lever alla så olika liv med helt olika mening och innehåll. Men med en fyramånaders baby kretsar hela mitt liv runt barn just nu, och jag har verkligen förstått hur mycket mening barn kan tillföra i ens liv. Ett liv utan Amelie är inte tänkbart, och jag vet inte ens vad jag gjorde hela dagarna före henne. Jag håller fortfarande inte med om att barn är meningen med livet, men att det kan vara en mening råder det inga tvivel om. 
 
Igår var det mors dag. Min första som mamma. Att bli mamma har inte bara gett mig en ny mening med livet, utan också en helt ny respekt för alla andra mammor där ute. För moderskapet i stort och för hur varje mamma gör sitt bästa fastän det verkligen inte är lätt alla gånger. Framför allt har det gjort att jag börjat se min egen mamma med nya ögon. Hur hon uppfostrat oss barn och hur hon fortfarande alltid stöttar oss och har tid med oss fastän vi nu är vuxna. Till henne kan jag vända mig med både stora och små frågor, och jag vet att hon alltid finns där och hjälper. 
 
Att vara mamma är att aldrig sätta sig själv i första hand. Att alltid först och främst låta någon annans bästa gå först, dygnet runt varje dag. Att vara mamma är ett ansvar som man aldrig kan säga upp sig från fast det säkert finns dagar då man skulle vilja göra det. Men att vara mamma är samtidigt något av det finaste och största man kan få vara med om här i livet. Att älska någon så villkorslöst som man älskar sitt barn. 
  
Att vara mamma till Amelie är det största och bästa jag varit med om, trots att jag inte hunnit vara det i mer än fyra månader och två veckor ännu. Jag är så glad att jag fick fira min allra första mors dag i år, tillsammans med min familj. ❤

Finheter
ellenlundis

Jag trodde att alla i norden hade samma dag, med mors dag och fars dag. :o Den 26 maj har vi i Sverige mors dag. Tänk,, i år blir det min systers första mors dag :)

2019-05-24 | 23:30:22 | http://finlandsgullet.wordpress.com/
Kommentera:
Kom ihåg mig?