2019-05-18 | 10:35:29

Ett jordgubbsland blir till

När man bara är hemma har dagarna en tendens att bli så gott som likadana. Då är det roligt att ha något projekt att pyssla med ibland. Gårdagens projekt bestod av att fixa jordgubbslandet.
 
 
Dagen bjöd på perfekt väder! Det kändes som rena rama sommaren med över tjugo graders värme. (Och lika varmt ska det bli idag!)
 
 
Vi tjuvstartade jordgubbsprojektet redan i förrgår då vi var till Sunds och införskaffade jordgubbsplantor, plast och gödning och fick planteringsråd. Efter lunchen igår satte vi igång. 
 
 
Jordgubbslandet fick ta plats bredvid potatislandet, vid den soligaste väggen på hela gården. Där tror jag minsann att jordgubbarna ska trivas. 
 
 
Potatisen som ligger och myser under en fiberduk satte vi redan i slutet av april. Vi siktar på nypotatis lagom till midsommar. 😁 Till jordgubbslandet gjorde vi två stycken bänkar med plats för två plantrader i varje.
 
 
Det blev plantor av polka (min favoritsort!) och jonsok. 
 
 
När vi hade planterat ungefär hälften vaknade lillchefen från sin middagsvila och tyckte vi skulle ta paus. 
 
 
Så då var det bara att lyda och gå in på kaffe- och amningspaus. 
 
 
Är det fredag får man äta glass till kaffet.
 
 
Sedan var det busdags. 
 
 
När lillchefen hade busat så mycket att det var dags att sova igen fortsatte vi planteringsprojektet. Har man en fyramånaders får man helt enkelt anpassa dagsprogrammet enligt hennes rutiner. Det funkar det också även om man inte blir särskilt effektiv. 
 
 
Vi satte jordgubbarna med 30 centimeters mellanrum. Så smidigt när plasten har märkningar så behöver man varken mäta eller ögonmåtta för att få det bra. 
 
 
Vi gjorde ju om gårdsplanen förra sommaren med ny plattsättning, och de gamla plattorna och kantstenarna har vi sparat. Det är ju synd att bara ha dem liggande, så nu passade vi på att piffa till jordgubbslandet med dem. 😄 
 
 
Plattorna bildar en gång mellan de två bänkarna och kantstenarna håller ner plasten på sidorna. 
 
 
Sputnik kom förbi och bjöd på mellanmål. Vi kände oss dock inte särskilt hungriga, så han fick äta upp sitt mellanmål själv. 
 
 
Lillchefen kom och inspekterade. 
 
 
Jordgubbslandet verkade få godkänt! Någon jordgubbsskörd lär det ju inte bli i år ännu, men åren går snabbt och snart kan Amelie gå här själv och plocka jordgubbar på somrarna. 😍
 
 
Kaninerna fick kvällsmat. De äter verkligen som små hästar!
 
 
När Amelie somnat till natten kunde jag inte hålla mig från att gå ut ett varv till och plantera lite penséer. Det är ju ljust så länge om kvällarna nu att dagarna känns jättelånga!
 
 
Nu är zinkbaljan och mjölkhinkarna lite somrigare. 
 
Dagens projekt blir att påbörja grönsakslandet... 

Finheter
ellenlundis

Underbara bilder! 🌸 Jag sitter bara och ler, när jag kollar på dina foton! Underbara!
Tycker det ser så gulligt ut, när djuren har något stort i munnen. Tex småhundar har en stor leksak, eller katter har något i munnen. Vet inte varför jag tycker det :)

2019-05-24 | 23:36:42 | http://finlandsgullet.wordpress.com/
Kommentera:
Kom ihåg mig?