2019-03-25 | 22:02:00

Oväntad vändning och hårmodell för en dag

 
Vilken måndag det blev! Först måste jag börja med det häftigaste av allt; vår lilla gymnast vände sig från rygg till mage för första gången idag! Hon låg på skötbordet imorse och sträckte sig mot den färgglada tygfjärilen som vi hängt upp på en av korgarna bredvid skötbädden. Sambon kom också in i badrummet och vi hejade skämtsamt på när hon låg på sidan och kämpade för att försöka vända sig (hon har gjort så i en vecka nu). Och så plötsligt bara *snurr* så välte hon över till mage. 😍 Helt plötsligt lossnade det bara, och varje gång hon legat på rygg resten av dagen så har hon fortsatt att öva på vändningen. Varje gång får hon inte till det, men en av gångerna när hon hade vänt sig lyckades hon till och med vända sig tillbaka från mage till rygg efteråt! Nu går det verkligen inte att lämna henne obevakad på soffan längre. 
 
Med en sådan start på dagen kunde den här dagen bara bli en toppendag. På förmiddagen packade den lilla gymnasten och jag in oss i bilen och styrde kosan mot frisörsalongen Frisörerna i Vörå, för där väntade något så efterlängtat som en dag som hårmodell för min del. Jag hade tagit med Emmaljungan och kallat in mormodern som barnvaktsförstärkning, men barnet var visst så utslaget efter morgonens kraftansträngning att hon sov under majoriteten av mina timmar i frisörstolen. Fast hade min mamma inte varit med är jag säker på att barnet varit vaken och gnällig från början till slut. Är det inte så det funkar? Alltid bäst att gardera sig.
 
Vid Frisörerna var det skolningsdag för en ny typ av vegansk hårfärg för flera av nejdens frisörer, och jag hade äran att få vara Emmelies testkanin för dagen. Det om något var verkligen lyx och morsvila i ett. 💕
 
 
Färgmässigt har mitt hår länge varit rent av kaos. Det har varit minst tio olika nyanser, med blont hår längst ut i topparna efter förra sommarens alla soltimmar och en brutal utväxt efter att ha varit ofärgat sedan juli 2017(!). Gissa om jag var glad över att få vara färgmodell idag!
 
 
Jag gav proffsen fria händer gällande val av kulörer, och Emmelie föreslog att vi skulle kombinera två färger; en mörkbrun färg närmast hårbotten och sedan kopparrött i längderna. Det lät hur fint som helst. 
 
 
Jag njöt till max av att få bli ompysslad, slappna av och dricka kaffe i lugn och ro medan min mamma var ute och gick med vagnen. Och av att få hårbottenmassage när färgen var urtvättad... aah. Det kändes som att vara på spa. 😍
 
 
Och resultatet då? Så. Sjukt. Fint. Det här måste nog vara den finaste hårfärgen jag någonsin haft. Det blev så fin lyster och djup i färgen. Och övergången mellan det mörkbruna och det kopparröda är så smooth att man inte ens ser den! Nu kommer min amningshjärna för allt i världen inte ihåg vad den här färgen som de använde under skolningen hette, men håll utkik på Salong Chris & Frisörernas Instagram eller Facebook så kommer det säkert upp info!
 
Före.
 
Efter.
 
Efter frisörbesöket vankades dessutom våfflor hos min mamma och pappa. Bra måndag? Ja, minsann. 

Finheter
Danielas Dagbok

URSNYGGT 😍😍😍

Svar: Tack så mycket Daniela 😍 Emmelie på Frisörerna kan sin sak!
TIDSTJUVEN

2019-03-26 | 06:33:34 | http://danielasdagbok.com
ellenlundis

Fin du blev i håret. :)
Tänk vad bebisar kan.. när dem är så små.

Syrran och hennes man skojar att deras dotter kan redan sitt första ord.. " nee / nää" när flickan är missnöjd/ledsen ^U^

2019-04-12 | 21:44:30 | http://finlandsgullet.wordpress.com/
Kommentera:
Kom ihåg mig?