2019-03-24 | 21:16:03

Hemma hos en nybliven familj

 
Före jag fick barn hade jag en tanke om att jag såklart skulle fotografera vår bebisvardag maaassor för att kunna minnas hur livet med en nyfödd såg ut. Hur tror ni att det har gått? Tja, inte riktigt som jag hade tänkt mig. Jag är en fotogalning ut i fingerspetsarna, men de senaste tre månaderna kan antalet gånger jag haft fram systemkameran nästan räknas på en hand.
 
Fotograferat massor har jag absolut gjort, men med mobilkameran istället för systemkameran. Det var helt enkelt andra saker som kom i första hand där i början, så då var det enklast att dokumentera med mobilen som alltid fanns nära till hands. Nu när barnet har börjat följa rutiner på dagarna och man inte bara sitter fastklistrad i soffan och ammar eller har ett sovande barn i famnen dagarna i ända går det ju att att planera lite mer, så det är egentligen först den senaste månaden som jag känner att jag har kunnat fotografera annat än mobilbilder. 
 
Jag är garanterat inte den enda föräldern som upplever att den första tiden med en nyfödd bebis är så här. Allting är så intensivt, fint, skört och utmanande de första veckorna, och man är verkligen inne i sin egen bubbla. Om jag fick en euro för varje gång någon sagt att jag ska "ta vara på tiden" och "njuta av babybubblan" skulle jag vara rik. Men vet ni, med handen på hjärtat kan jag säga att jag verkligen njutit också. Njutit av att riktigt få gotta ner mig i myset med vår nya lilla människa och inte behöva fundera på något annat. Och det bästa vi kunde göra den där första månaden var att bjuda in Rebecka Hägert i vår bubbla. Tack vare henne finns alla de där värdefulla små vardagsstunderna bevarade för alltid. 💕
 
 
Att vara den som är både framför och bakom kameran när man har en nyfödd liten knodd med sig är helt enkelt så gott som omöjligt, så när Rebecka undrade om hon fick komma och hälsa på för att göra en hemma hos-fotografering med sambon, Amelie och mig bjöd vi tacksamt in henne. 
 
 
Amelie var ungefär fem veckor gammal när Rebecka kom och hälsade på med sin kamera. Hon följde med oss i ett par timmar och förevigade allt det där som vi själva aldrig hade lyckats fånga på bild. Blöjbyten, amning, eftermiddagskaffe, familjemys... Bilderna blev minnen för livet. 
 
 
Jag känner Rebecka sedan flera år tillbaka, och hon är en sån där människa som är så lätt att umgås med. Lugn och trygg. Under hemma hos-fotograferingen följde hon helt enkelt med oss i våra vanliga sysslor och tog bilder på det vi gjorde. Vi kände oss så bekväma att vi knappt märkte att hon fotograferade. Och när vi sedan fick våra bilder levererade och insåg vilka magiska ögonblick och känslor Rebecka lyckats fånga med sin kamera... då blev vi alldeles tårögda. ❤
 
 
Mitt i det kaos som är vardagen för två nyblivna föräldrar och en liten bebis har Rebecka lyckats skapa så fina och respektfulla bilder. En hemma hos-fotografering är verkligen något jag kan rekommendera till alla familjer. Inte minst är det en perfekt gåva till den nyblivna familjen. Det är ingen stel och uppstyltad studiofotografering, utan en avslappnad "skuggning" i ens vardagliga miljö där man känner sig trygg och bekväm. Att få de små vardagsstunderna i sin egen hemmiljö förevigade av en utomstående – av Rebecka – det är värt så obeskrivligt mycket. 
 
 
Tack än en gång Rebecka! 
 
Kika gärna in på Rebeckas hemsida om ni vill se fler bilder eller kontaktuppgifter. Alla bilder i det här inlägget är fotograferade av Rebecka.

Finheter
Christina

Vilka härliga bilder. :)

Svar: Tack Christina! <3
TIDSTJUVEN

2019-03-24 | 21:25:21 | http://finachristina.wordpress.com
Nina

Wow! Hade hört talas om den typen av fotografering, men tyvärr var det inget vi gjorde. Men blir ju tårögd av att se på era bilder. 😍

2019-03-25 | 20:39:19
ellenlundis

Man blir varm om hjärtat, när man kollar på bilderna! Underbara!! :)

2019-04-12 | 21:42:27 | http://finlandsgullet.wordpress.com/
Kommentera:
Kom ihåg mig?