2019-06-13 | 22:41:00

Kom ti byin på loppis

 
Har ni koll på loppisschemat har ni säkert märkt att inkommande helg är en riktig superloppishelg! Det vankas loppis på inte mindre än fyra orter i Österbotten nu på lördag. 😍 Själv är jag förstås väldigt partisk och tycker att ni ska sikta in er på mina två absoluta favoritbyar här i världen; min barndomshemby Komossa och min nya hemby Pensala. 
 
I Komossa ordnar ungdomsföreningen loppis i skolan mellan klockan 10 och 16. Idag var vi som ska sälja dit och fixade i ordning våra varor och efter en snabbtitt på utbudet kan jag bara säga att det verkligen är värt att styra kosan till Komossavägen 237 på lördag! Här kommer en sneakpeek!
 
 
Jag och mamma säljer bland annat inredning, massor av supersnygga herrskjortor i storlek M-L, babykläder, pojkkläder i storlek 130-170, damkläder i storlek S-M och en jättefin Odd Molly-parka i storlek 2. 😊 Tips tips. 
 
 
UF-styrelsen har rotat i gömmorna i den nedlagda skolan och hittat massor av spännande saker som de säljer. En hel hög med välbevarade gamla skolplanscher i olika storlekar söker nya hem. Så fina!
 
 
Och finporslin i mängder finns till salu. 😍
 
 
I år är det rekordmånga försäljare på loppiset, och därmed också maximal fyndchans. Det var nästan så man önskade att man kunnat göra lite smygaffärer på förhand (men sådant sysslar vi inte med i Komossa). Det är på lördag det smäller, och för att göra de bästa fynden gäller det att vara snabbt ute! Ifjol var det kö utanför skolan när loppiset öppnade, men riktigt så galen behöver man väl kanske inte vara. 
 
 
Jag skymtade bland annat en fin spjälsäng, en otroligt charmig gammal kista med tillhörande nyckel och allt och en stor karta. Har man inte kontanter hemma (vem har väl det nu för tiden?) behöver man inte ens åka via bankautomaten på vägen, för man kan också betala med kort. Och som om det inte vore tillräckligt bra redan här så kommer även tre stycken lokala företag att finnas på plats i Komossa med sina produkter:
 
 
Inredningsföretaget Aveo som har sin hemvist i Komossa 
har lagertömning och säljer ut hela fjolårets lager till fina priser! 😱 
 
Dolce Vita Design som annars bara har webshop kommer till byn
med sina ursnygga handsydda barnkläder i färgglada mönster! 😍
 
 
Och Dress Like Marie som har kvinnokläder för alla former och storlekar
har en pop up-butik dagen till ära. 😃
 
Och när man shoppat klart kan man sätta sig i caféet och avnjuta goda bakverk från Lillkungs. Alltså kan det ens bli bättre än så här? 
 
 
Mellan Komossa och Pensala är det en halvtimmes bilväg (tro mig, jag vet) så inget hindrar en från att besöka båda byarna nu på lördag. Komossaloppiset pågår från klockan 10 till 16 och i Pensala är det loppisrace i hela byn mellan klockan 10 och 17. Kom ti byan! 😃

Finheter
Christina

Åh, härligt! :) Om vi inte var på väg ut till villan så hade jag nog bilat till Komossa åtminstone.

2019-06-14 | 10:34:15 | http://finachristina.wordpress.com
måddan

ojoj där såg jag en skolaffirsch jag skulle kunna tänka mig :)

2019-06-19 | 17:24:36 | http://hogvolen.blogg.se
ellenlundis

Mysigt med loppis och secondhand! ☀️

2019-08-14 | 15:02:52 | http://finlandsgullet.wordpress.com/
Kommentera:
Kom ihåg mig?