2019-07-11 | 21:29:00

Våra bröllopsplaner

 
Läsarfråga om vårt bröllop
 
Vet du hur det blir med erat bröllop? Du nämner det aldrig så man undrar ju lite. Är bara väldigt nyfiken som person haha. Hur ni ska ha det, när det blir etc. Du nämnde ju en gång något om vilket efternamn och så det blir.
- V
 
Det är så roligt att blogga när ni som läser lämnar kommentarer och gillningar efter er. Oftast har jag många blogginlägg i huvudet men aldrig riktigt tid att plita ner dem innan idéerna glöms bort, men det känns ju genast väldigt motiverande att blogga när man får feedback och respons. Så tack för det och nu tillbaka till frågan.
 
Jag och min sambo firar åtta år tillsammans i höst och om två veckor kan vi fira tre år som förlovade. När vi förlovade oss och fick den där klassiska "När ska ni gifta er då?"-frågan av alla svarade vi självsäkert att det blir om två-tre år. Men tre år går visst snabbare än man tror. 🙈 Speciellt när husrenovering, flytt, graviditet och barn kommer emellan. Så svaret på frågan "När ska ni gifta er?" är nu "När det känns lägligt". 
 
Efter att vi fick barn och blev en familj "på riktigt" tycker jag det känns lite viktigare än tidigare att gifta sig dels för att markera att vi hör ihop och dels för att det helt enkelt finns många praktiska fördelar med att vara gifta när man har barn tillsammans  men just nu skulle jag varken ha tid eller ork att ställa till med bröllop så vi skjuter upp det på obestämd tid.
 
Sedan vi förlovade oss har jag drömt om att ha ett bohemiskt brunchbröllop med bara de närmaste. Jag tänker mig en förmiddagsvigsel i kyrkan och sedan en riktigt maffig brunch på någon fin plats (helst utomhus en härlig sommardag) och bara en gnutta program och mest fritt mingel. Inga jobbiga lekar eller andra pinsamheter, utan en mysig och minnesvärd fest med familjen och de närmaste vännerna. Cicci skulle gärna få sjunga något fint och så skulle Amelie och kusinen Agnes få vara brudnäbbar och se gulliga ut i matchande klänningar. 😍
 
Som brudklänning skulle jag vilja ha en enkel men bekväm spetsklänning med fint fall och öppen rygg. Och så håret i någon halvuppsatt lockig frisyr och så kanske lite blommor i håret också. Känner jag mig själv rätt skulle jag säkert spåra ur lite med dekorationerna på festplatsen fastän grundtanken var att hålla det enkelt. Okej, jag måste erkänna att jag blev lite taggad på att ordna bröllop nu ju... Kanske vi borde boka in ett datum ändå? 😉 Fast förhoppningsvis är man ju två när man gifter sig så sambon behöver väl också få ha en åsikt, hehe. 

Finheter
V

Kul att du svarade på frågan! Låter verkligen som ett riktigt sagobröllop!

Svar: Tack! Ett lite annorlunda sagobröllop kanske. :)
TIDSTJUVEN

2019-07-12 | 03:16:54
Trollet

Äsch, skriv in datumet i hans kalender bara 🤣

Svar: Haha, jag får väl ta och göra det bara! :D
TIDSTJUVEN

2019-07-12 | 04:02:21 | http://lchftrollet.blogg.se
Belle Amour

Gud så fint!

Svar: Men tack! Får hoppas att det blir något i den här stilen någon gång. :)
TIDSTJUVEN

2019-07-12 | 18:03:00 | http://belleamour.blogg.se
Jennifer

Härligt! rekommenderar verkligen ett brunchbröllop! Så mysigt och bra, speciellt som småbarnsförälder :) och så får ju alla gäster kvällen ledig. :)

Svar: Mysigt kan jag verkligen tänka mig att det är. Alltså ert bröllop såg ju så fint ut! :) <3 Jag skulle vilja slippa den där pressen på hur ett bröllop "ska" se ut och tänker mig att man kommer undan den när man har en helt annorlunda typ av bröllop. Plus att jag tänker mig att man kan hålla det rätt småskaligt om man har det lunchtid. Och ja, förstås bra för småbarnsföräldrar också! :D
TIDSTJUVEN

2019-07-16 | 12:28:57
Marias Memoarer

Så mysiga bröllopsplaner du har, låter härligt icke-stressigt :) Det där med storslaget bröllop som man kanske drömde om som yngre tycker jag inte alls känns lockande längre.

2019-08-27 | 13:48:17 | http://www.mariasmemoarer.com
Kommentera:
Kom ihåg mig?