Julbrunch med butter stjärngosse

 
Vissa traditioner är så bra att man hoppas att de kommer upprätthållas livet ut. Just en sådan tradition är den årliga julklappsmiddagen med tjejerna. ❤
 
Varje år brukar vi gå ut och äta middag tillsammans istället för att köpa julklappar till varandra. Konceptet går ut på att vi dessutom varierar restaurangerna från år till år, för att samtidigt få chans att testa nya ställen. Och för varje år som går blir den där julklappsmiddagen allt knepigare att få inpusslad i våra väldigt olika scheman och ibland har det rent av dröjt till februari innan vi hittat ett datum som passat alla. Men att julklappsmiddagen ska bli av, det råder det aldrig några tvivel om.
 
I år blev det däremot ett lite annat stuk på julklappsmiddagen eftersom vi av praktiska skäl ändrade middagsformatet till brunch. Man får göra vad som krävs helt enkelt. Istället för restaurang blev det hemmamiljö. Och vips hade en julbrunch sett dagens ljus denna tredje söndag i advent. 
 
 
Fem av sex tanter närvarade, men med tanke på mängden mat på bordet kunde man tro att vi var tredubbelt så många. Varför går det alltid så här? 😂 
 
 
Vi körde knytkalas med både sött och salt och bordet dignade som sagt av godsaker. Brunch är troligen det bästa som finns. 😍 
 
 
En butter stjärngosse betraktade brunchgästerna som invaderat hans territorium. Vad skulle vi dit och störa hans adventsfrid för, liksom? 
 
 
Småningom vaknade också den minsta brunchgästen som hade sovit sin förmiddagslur ute i regnet och nu var pigg och redo för bus. 
 
 
Föga anade de två katterna att de under de närmaste timmarna skulle få ha sällskap av den mest kattälskande tomtenissen de skådat. 🙈 Hon hade ständigt stenkoll på var både Albus och Athena befann sig.  
 
 
Och kan vi avslutningsvis bara beundra Challos (och hennes sambos också förstås) julgran en stund. 😍 Den är pyntad med pepparkakor, kanelstänger och torkade skivor av blodapelsin ifall det inte syns så bra på bilden.  
 
 
Så mysigt med en julgran som både ser fin ut och dessutom doftar juligt. Gammaldags med ändå modern på något vis. Ernstig kanske är rätt ord. 😉
#1 - Hemma Hos Felicia

så mysigt!!! Julmiddagar, julluncher eller julbruncher är ju extra härliga!

#2 - Annie - Stora Små Äventyr

Åh, vad mysigt och gott :D

#3 - ellenlundis

Mys! :)
Vad heter katten?